Societat

religió

Presó i indult per al majordom de Benet XVI

El papa tanca el cas abans que comenci el sínode de bisbes sobre l'evangelització

El Vaticà ha tancat el cas de l'espionatge de l'exmajordom del papa amb una extrema celeritat. En una setmana, la Santa Seu ha jutjat Paolo Gabriele per robar i fer públics documents personals de Benet XVI. El tribunal vaticà el va considerar ahir culpable i el va condemnar a 18 mesos de presó. Una condemna que no es farà efectiva perquè Benet XVI té previst indultar-lo, va explicar ahir el portaveu vaticà, Federico Lombardi.

El tribunal de la Santa Seu va anunciar ahir la sentència, just la meitat del que havia reclamat per a Gabriele el tribunal de justícia vaticà. La filtració a la premsa de centenars de documents de Benet XVI quedarà impune, ja que l'exmajordom serà perdonat pel papa. No haurà d'ingressar, doncs, a la presó italiana on hauria de complir condemna, ja que l'estat vaticà no disposa de cap centre penitenciari. De fet, Gabriele va tornar ahir mateix a casa, on s'estava en règim d'arrest domiciliari. No s'espera que la seva advocada recorri la condemna.

El papa volia tancar el cas abans que avui comenci el sínode mundial de bisbes, que durant tres setmanes debatran sobre l'evangelització. Quatre catalans participaran en els debats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.