Societat

transport

La vaga de metro complica la sortida del Camp Nou

TMB posa dues línies especials de bus un cop acabat el partit

L'alcalde Trias critica fer vaga per afectar el clàssic

La vaga parcial al metro de Barcelona va dificultar i alentir ahir a la nit la tornada a casa de milers d'assistents al partit del FC Barcelona que va tenir lloc al Camp Nou. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, no va dubtar a afirmar que no considera “lògic” que s'hagi triat aquest dia per fer una vaga per torns que ha afectat els desplaçaments dels assistents al partit tant en l'entrada com en la sortida. Trias diu que no entén que els sindicats generin “situacions difícils” per a les persones, com creu que ha suposat la vaga del metro coincidint amb el clàssic.

De fet, la mobilitat amb el metro que durant tot el dia s'havia desenvolupat amb força normalitat i sense incidències es va complicar al vespre i a la nit. Els serveis mínims del 20% durant el primer torn d'aturada, d'un quart i mig de deu del matí a un quart i mig d'una del migdia no havia causat gairebé problemes de mobilitat als usuaris del subterrani. A la tarda, però, la cosa s'enterbolia per un doble motiu. Primer, perquè el segon torn de vaga començava a tres quarts de cinc de la tarda i s'allargava fins a tres quarts de vuit, hora d'inici del partit. Però, a més, una avaria imprevista precisament a la principal línia de servei al Camp Nou, l'L3, deixava tallada la circulació de quarts de sis a quarts de set de la tarda. A més, grups de treballadors en manifestació van fer acte de presència a les estacions de Diagonal i Verdaguer de les línies L5 i L3, on Mossos d'Esquadra van ordenar durant alguna estona el tancament d'accessos a petició de l'operadora TMB. El darrer torn de vaga ha començat a la sortida del partit i s'ha allargat fins al final del servei. Per contrarestar l'aturada de la meitat dels combois que circulen habitualment, TMB va posar en servei dues línies especials d'autobús des del Camp Nou fins a plaça de Catalunya i plaça Mossèn Cinto Verdaguer, a un preu de 2,75 euros, 75 cèntims més car que el bitllet regular.

LA FRASE

Puc entendre les reivindicacions, però no té sentit crear situacions difícils a les persones
Xavier Trias
alcalde de barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.