Societat

Tradicions

Per què o per qui no toquen les campanes

Una pujada de tensió ha deixat mut el mecanisme que activa el campanar d'Esparreguera i des de fa cinc mesos només toca ocasionalment

Ningú assumeix el cost de reparar l'avaria i els veïns troben a faltar el so

Les campanes de l'església de Santa Eulàlia d'Esparreguera, al Baix Llobregat, fa cinc mesos que no toquen. Tot va començar el dia 1 de maig amb una pujada de tensió de la centraleta elèctrica que va inutilitzar el rellotge i el mecanisme automàtic que fa tocar les campanes. Aquest contratemps ha fet tornar als vells costums del campaner, que les fa sonar ocasionalment i de manera desinteressada, en espera que es repari l'avaria.

Si en altres municipis el soroll de les campanes ha estat font de conflicte, en aquest cas el motiu de discòrdia és el contrari. Josep Teruel, president de l'Associació d'Amics del Campanar d'Esparreguera, reclama públicament a l'Ajuntament d'Esparreguera, en nom també d'altres veïns, que repari l'avaria, i recorda que fa cinc anys que el campanar va ser restaurat en la seva totalitat. Teruel lamenta que aleshores ningú preveiés una partida de manteniment que cobrís avaries.

Ni l'Ajuntament, ni el rector de l'església, Joan Ramon Bullit, consideren que els pertoqui assumir els costos de la reparació i asseguren que és competència de Fecsa-Endesa. En declaracions a El Punt Avui, l'alcalde d'Esparreguera, Joan-Paül Udina Tormo, va assegurar que el problema ja estarà arreglat abans de les festes de Nadal. “L'Ajuntament no pot avançar diners per a un edifici que no és seu”, va explicar. L'alcalde entén que la gent es queixi, però va advertir que en un context de crisi econòmica els processos administratius són més lents. Per evitar més incidents, l'alcalde va explicar que han demanat a Fecsa que instal·li un filtre que eviti sobrecàrregues futures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.