Societat

Mobilitat

Blanes tindrà més de 2.300 places de zona blava

Se'n fan 600 de noves i s'hi han d'afegir 800 aparcaments de zona groga, reservada als veïns a l'estiu

El preu per aparcar al carrer també s'encareix

L'Ajuntament de Blanes ampliarà el nombre de places de zona blava al municipi fins a les 2.326. A més, instaurarà les zones grogues –d'ús exclusiu per als veïns a l'estiu–, amb més de 800 places. És el que es recull en la plica del concurs per trobar alguna empresa que vulgui gestionar la concessió dels aparcaments de superfície de la ciutat, després que l'any passat quedés desert quan es volia crear una empresa mixta. Són uns canvis “necessaris perquè el pla d'ajust preveu per a aquest any un ingrés d'aquesta quantia”, va admetre l'alcalde, Josep Marigó. Les zones blaves es diferencien amb cinc tarifes diferents i algunes seran només de pagament a l'estiu. També es permetrà aparcar les caravanes –10 euros al dia– a l'esplanada de l'antic pavelló.

A partir de l'1 de juliol d'enguany es van ampliar amb 700 places més les zones blaves de Blanes. Aleshores es va produir una gran polèmica a la ciutat i fins i tot hi va haver un acte de sabotatge a una vintena de parquímetres.

LA XIFRA

2.326
places
de zona blava hi haurà a partir del gener a Blanes, 616 més que fins ara. Al juliol se'n van crear 700.

L'empresa podrà apujar preus

A partir de l'1 de gener la zona blava serà més cara. Per exemple, la de tot l'any passarà de costar 0,8 l'hora a costar un euro. A més, l'empresa concessionària podrà augmentar la tarifa. En concret, segons es recull en la plica del concurs, podrà fer “un increment màxim del 85% de l'IPC”. L'empresa pagarà pels vuit anys de gestió de les zones blaves 1,5 milions d'euros en vuit anys, 193.000 euros l'any. L'alcalde, Josep Marigó, va remarcar que només en els quatre mesos d'aquest estiu havien aconseguit que una empresa en pagués més de 150.000. Davant d'aquestes xifres, el PP va demanar que es replantegés la possibilitat de gestionar des de l'Ajuntament aquest servei “abans de vendre'ns l'ànima al diable”. I ICV-EUiA va demanar la gratuïtat de la zona blava per als veïns de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.