Societat

Cancel·lats els vols de Barcelona a Nova York i New Jersey per l'huracà

Les previsions meteorològiques assenyalen que l'huracà Sandy arribarà aquesta nit a les proximitats de Nova York

Les autoritats nord-americanes han decretat mesures d'emergència, com la mobilització d'unitats militars, per minimitzar les conseqüències de la tempesta

L'huracà que amenaça en les pròximes hores l'àrea de Nova York (EUA) ha obligat a cancel·lar tres vols amb destinació a aquesta ciutat que tenien previst sortir aquest matí de l'aeroport del Prat de Llobregat. Fonts de l'aeroport barceloní han informat que dos dels vols suspesos són gestionats per les companyies American i Delta Airlines i tenien com a destí final l'aeroport John Fitzgerald Kennedy.

El tercer vol cancel·lat amb sortida del Prat és de la companyia aèria United Airlines amb destinació a Newark, a Nova Jersey, encara que en aquest cas l'avió encarregat del trajecte ja no ha realitzat un viatge previ des d'aquest aeroport a la capital catalana.

Les previsions meteorològiques assenyalen que l'huracà Sandy arribarà aquesta nit a les proximitats de Nova York, ciutat que es troba pràcticament paralitzada, amb evacuacions i tancaments de serveis públics, institucions, empreses i fins a la borsa.

Els estats de Nova York, Nova Jersey i Connecticut, i l'alcaldia de la Gran Poma han decretat mesures d'emergència i accelerat tota mena de preparatius, com la mobilització d'unitats militars, per minimitzar les conseqüències de la tempesta.

64 morts al Carib

Segons l'Oficina de Protecció Civil d'Haití, esmentada pel Caribbean Journal, 51 persones han mort, la majoria en els departaments d'Oest i Sud, mentre que 18 han resultat ferides i 15 estan en parador desconegut després del pas de Sandy.

El segon país més afectat pel temporal és Cuba, on 11 persones, amb edats compreses entre els quatre mesos i els 84 anys, han mort, nou a la demarcació de Santiago de Cuba i dos a la de Guantánamo, ubicades totes dues en la part oriental de l'illa.

A això cal sumar el decés d'un home a Kingston, després de quedar enterrat per un despreniment de terreny mentre intentava entrar en el seu habitatge, situada al peu d'una vessant, en una comunitat rural pròxima a la capital jamaicana.

Sandy també ha deixat una víctima mortal a les Bahames, a causa dels forts vents del sud-est de l'illa la setmana passada, provocant corts d'electricitat i danys en nombrosos habitatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.