Societat

transports

Els incompliments reiterats de Renfe seran sancionats

Recoder anuncia que és a punt de tancar un expedient contra la companyia

El conseller diu que està “indignat”

El govern ha decidit que ara és el moment de plantar cara a la companyia Renfe. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va anunciar ahir que té a punt de tancar un expedient informatiu obert a la companyia ferroviària i que aquesta rebrà una “sanció important” pels seus incompliments reiterats. En declaracions a RAC1, el conseller va ser molt crític: “No és un servei propi del segle XXI i això és absolutament intolerable.”

Recoder, que va assegurar que estava “indignat”, va ser especialment crític amb el fet que Renfe no informa els usuaris de la vaga com tampoc dels serveis mínims i va lamentar que tinguin una política de comunicació amb els usuaris que “no consisteix a tractar-los com a clients o ciutadans, sinó anant absolutament a la seva”. “No només ens preocupa, sinó que ens indigna com a govern”, va afirmar.

En relació amb l'encadenament de vagues en el transport públic de Barcelona, el conseller de Territori i Sostenibilitat va donar la raó a l'Ajuntament sobre la necessitat de repensar els serveis mínims. “L'impacte que tenen les vagues del transport públic ens ha de fer pensar si un 33% és suficient. Pensem que s'ha d'incrementar, i força”, va dir.

D'altra banda, el conseller Recoder també va valorar la recent posada en marxa del nou carril VAO, i va demanar “temps” perquè el seu ús entre els conductors s'incrementi. Malgrat això, va deixar clar que els 80 milions d'euros invertits en la infraestructura són una quantitat molt important, i que si s'hagués hagut d'iniciar en aquest moment “no s'hauria fet”. Al seu entendre, és un carril “caríssim”. I hi va afegir: “No ens hauríem gastat, ni de broma, 80 milions, ni 40 o 20. Aquests diners posats en el transport públic podrien tenir un impacte molt més gran”.

LA FRASE

Renfe no ofereix als usuaris un servei propi del segle XXI, i això és del tot intolerable
Lluís Recoder
cONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.