Societat

Últim any amb tanta potència als castells de focs de Fires

La nova normativa europea que estarà en vigor al maig obligarà a reduir la grandària dels canons

El castell de focs que aquest vespre tancarà com és tradicional les Fires de Girona serà l'últim que podrà expressar tota la potència pirotècnica. L'aplicació a partir del mes de maig del nou reglament estatal, que segueix una normativa europea, obligarà a reduir la potència dels canons que s'utilitzen per llançar els elements pirotècnics.

El tècnic municipal de protecció civil Josep Pujades explica que “en el castell d'aquest any hi ha canons de fins a 300 mil·límetres i amb la nova normativa com a molt seran de 180 mm”. Girona no tindrà problemes pel que fa a la distància, perquè en l'actualitat els punts amb públic més proper és de 125 metres i fins a 145 metres depenent de la potència. El castell de focs d'avui, a les vuit del vespre, és a càrrec de la pirotècnica italiana Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks, guanyadora del concurs de Blanes.

La nova normativa, però, sí que pot generar problemes a municipis que facin castells de focs en espais reduïts. Mentre que ara per canó de gran potència és suficient una franja de seguretat de 30 a 50 metres, amb la normativa que entrarà al maig caldran 145 metres de distància de seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.