Societat

El matrimoni homosexual, a debat al TC

El TC resol avui sobre el recurs del PP

Només es comunica la decisió

El Tribunal Constitucional (TC) es reuneix avui per resoldre sobre el recurs que va presentar el PP el 30 de setembre del 2005 contra la llei del matrimoni homosexual promoguda pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Segons assenyalen alguns webs, el TC donarà llum verd al matrimoni homosexual.

Els magistrats del tribunal han estat estudiant el recurs des del juny passat, i tot indica que el vot favorable del bloc més progressista i l'abstenció d'alguns dels altres membres facilitaria aquesta decisió. Tot i això, el TC només comunicarà la seva decisió, ja que la sentencia amb les explicacions oportunes es donarà a conèixer d'aquí a uns mesos.

El govern socialista va reformar l'article 44 del Codi Civil el juliol del 2005 per permetre que el matrimoni tingués els mateixos requisits i efectes entre persones del mateix sexe o de diferent sexe. El PP va presentar mesos després un recurs i va afirmar que aquesta llei desnaturalitzava “l'institució bàsica del matrimoni” tal com s'havia entès fins a aquell moment. Des de l'aprovació d'aquesta reforma, entre 20.000 i 30.000 persones, segons les dades de
la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, han contret matrimoni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.