Societat

Caganers de bandera

Un caganer amb l'estelada, Tito Vilanova i François Hollande, entre les novetats d'aquest Nadal de Caganer.com

L'empresa de Torroella de Montgrí celebra vint anys amb més de 40 figures noves

L'entrenador del FC Barcelona, Tito Vilanova; els cantants Joan Manuel Serrat, Joaquín Sabina i Bruce Springsteen; el primer ministre francès, François Hollande; els candidats a la presidència de la Generalitat, i un català amb l'estelada són alguns dels 40 nous caganers que va presentar ahir l'empresa de Torroella de Montgrí Caganer.com per aquest Nadal. L'empresa, propietat de la família Alós-Pla es va crear ara fa vint anys i, per celebrar-ho, ha decidit reeditar la primera figura que va fer el 1992: el caganer de Santa Claus. Entre les 40 novetats que s'estrenen aquest any també hi ha figures d'esportistes –un nedador, un jugador de bàsquet, un ciclista i un futbolista– i, en reconeixement de les persones amb discapacitat, aquest any s'ha fet un caganer cec i un català en cadira de rodes. Caganer.com també ha preparat figures que reprodueixen tradicions com la dels penitents o sant Nicolau, i també el Quixot, la figura d'Anonymous, el drac del parc Güell de Barcelona i El pensador de Rodin. En el catàleg de l'empresa no hi poden faltar els jugadors del FC Barcelona i personatges com ara Batman, Mafalda, Epi i Blas, Son Goku i Betty Boop.

Després de vint anys, l'empresa es manté fidel a la tradició d'elaborar caganers populars i anualment crea figures de persones famoses que “no pretenen ser una burla a cap personatge o ofici que s'hi representa, sinó un homenatge”.

Actualment, el catàleg de l'empresa recull prop de 300 peces diverses que retraten personatges típics, representants d'oficis i personatges populars convertits en una de les figures més tradicionals dels pessebres catalans.

Tot i que els caganers es venen tot l'any perquè són coneguts “arreu del món com un producte típic català”, aquests dies es poden trobar en diferents fires nadalenques de Barcelona, Sabadell, Espinelves, Torroella de Montgrí i Madrid.

Els caganers d'aquesta empresa de Torroella de Montgrí arriben a tot el món. Segons va explicar ahir Sergi Alós, que es dedica a la part comercial de l'empresa, un 20% de tot el que produeixen es ven per internet i la gran majoria són clients dels Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.