Societat

societat

Tres entitats socials creen el Grup Èxit

L'aliança empresarial els ha permès de mantenir més de 230 treballadors amb discapacitat i/o risc d'exclusió

Tres entitats socials gironines –la Fundació Ramon Noguera, la Fundació Drissa i Ecosol (Càritas)– han constituït el Grup Èxit, que dóna feina a més de 230 treballadors amb discapacitat i/o en greu risc d'exclusió social i que té una facturació anual de més de 4 milions d'euros. El grup té una plantilla de trenta professionals de diverses especialitats per atendre les demandes de cada cas. Les tres entitats van començar a treballar en aquesta aliança just abans que comencés la crisi i, segons van reconèixer ahir les representants de les tres entitats, Pepita Perich, de Ramon Noguera; Núria Martínez, de Drissa, i Anna Güell, d'Ecosol, gràcies a aquesta unió s'han pogut mantenir els més de 230 llocs de treball existents. “La crisi ens va fer posar les piles”, va dir Martínez.

Per mitjà d'aquesta aliança empresarial, s'ha incrementat la capacitat de prestació de serveis que poden oferir als seus clients i aprofitar així més oportunitats de negoci, una situació difícilment assolible si les tres entitats haguessin anat per lliure. Entre d'altres clients, el Grup Èxit dóna serveis de jardineria a l'Ajuntament de Girona i al Museu d'Empúries, i fa serveis de neteja per al Consell Comarcal del Gironès. Aquest grup no descarta que en un futur es pugui fer un pas més i passar de la unió a la fusió. I s'està treballant amb unes altres sis entitats gironines per tirar endavant l'Associació Cluster Èxit, que es donarà a conèixer pròximament.

Tot i els bons resultats que s'han obtingut fins ara, les representants de les entitats van lamentar el límit que la Generalitat els ha imposat arran de la crisi i que els impedeix contractar més personal tot i haver invertit en la seva formació. Es veuen obligades a tenir les plantilles congelades. D'aquí que es puguin trobar que han de rebutjar alguna oferta de negoci perquè no disposen de prou treballadors per assumir-lo.

La Fundació Ramon Noguera treballa amb discapacitats intel·lectuals; Drissa, amb malalts mentals i Ecosol, amb persones en greu situació d'exclusió social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.