Societat

infraestructures

Es reprenen les obres del túnel de l'L9 al Prat

Falten 800 metres per arribar al lloc on confluiran les línies 9 i 10

Govern i concessionàries pacten finançament

Les obres de la línia 9 del metro de Barcelona al ramal de la Zona Franca, que van quedar aturades per falta de finançament des de final del 2011, s'han reprès aquesta setmana, segons han confirmat fonts de les empreses constructores i del Departament de Territori i Sostenibilitat.

La tuneladora ara haurà de posar-se a perforar el tram de 800 metres que resta fins a arribar al pou de bifurcació, on s'uneixen els dos ramals de la línia 9 i 10. Segons les constructores, la tuneladora, que es troba entre les estacions de Provença i Gornal, podria arribar al final d'aquí a un parell de mesos.

La represa d'aquestes obres és imprescindible perquè el metro arribi a l'aeroport del Prat el 2014, ja que el tram de la Zona Franca funcionarà com a túnel de servei per a cotxeres i subministrament elèctric d'aquest tram de l'L9.

Les obres s'han reprès un cop el govern i les constructores han arribat a un acord per finançar la perforació del túnel de la Zona Franca. Els recursos que s'hi destinaran són els que havien de ser per construir estacions concedides d'altres trams de la línia que encara no han d'entrar en servei.

La línia 9 ja està executada en un 87 per cent, ja que ja s'han construït 43,5 quilòmetres del seu recorregut.

El Prat: 30 milions de passatgers

L'aeroport del Prat ha sumat, fins al mes d'octubre, 30,6 milions de passatgers aquest 2012, un 4% més que del gener a l'octubre del 2011 i una xifra superior a la que es va registrar en els dotze mesos del 2010. El mercat internacional ha pujat un 6,2%. El segment que més ha crescut, segons xifres facilitades per Aena, ha estat el passatger intercontinental, amb un 1,8%, seguit pel mercat de la UE. Per contra, segueix la tendència a la baixa dels passatgers dels vols estatals, que el mes d'octubre van baixar més d'un 11%. Per mercats destaca el nombre d'usuaris de l'Orient Mitjà, amb un 27% més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.