Societat

Més del 80% dels centres docents van resultar afectats

El seguiment de la convocatòria per part del professorat va ser desigual

Estudiants de la UdG van bloquejar durant quatre hores l'accés al rectorat i a les facultats del Barri Vell

L'activitat acadèmica a les escoles i instituts de les comarques gironines va resultar ahir alterada en més d'un 80%. L'afectació que va tenir la vaga no va ser proporcional al seguiment que en va fer el professorat, que va ser desigual. I les dades sobre les adhesions també van ser dispars no únicament entre els sindicats i el Departament d'Ensenyament, sinó entre les mateixes organitzacions sindicals. Així, el percentatge de seguiment en l'ensenyament públic es va situar, segons els sindicats, entre el 30% (USTEC) i el 60% (CCOO), mentre que Ensenyament el va situar en un 13%. En molts casos, les classes no es van desenvolupar amb normalitat pel funcionament, irregular, del servei del transport escolar i/o pel seguiment de la vaga per part dels estudiants de secundària. Un dels pocs centres on el claustre va acordar majoritàriament seguir la vaga va ser l'escola d'educació especial Palau, de Girona, a la façana de la qual es va penjar una pancarta i un ninot denunciant “l'ofegament” que pateix l'ensenyament públic a causa de les retallades. En alguns centres, però, es va voler fer palès el malestar fent o participant en actes de protesta. Així, a l'escola Morrot d'Olot es va fer una casserolada tant a l'inici com a l'acabament de les classes. I a Santa Feliu de Guíxols, alumnes i mestres van participar en una de les manifestacions.

Barricades a la UdG

A la Universitat de Girona (UdG), una seixantena d'estudiants van fer dues grans barricades amb contenidors i tanques, i van tenir bloquejat durant quatre hores l'accés al rectorat i a les facultats d'Educació, Turisme i Lletres, al campus del Barri Vell. Segons dades del rectorat, a Medicina cap dels estudiants va fer vaga. En canvi, a Dret, el 90% dels alumnes no van anar a classe. A la Politècnica, el seguiment de la vaga va ser del 60%; a Econòmiques, del 70%, i a Ciències, del 80%.

2
barricades
van muntar ahir al matí els estudiants de la UdG, al campus del Barri Vell.
12,27
per cent del professorat
del sector públic va seguir la vaga, segons Ensenyament.
60
per cent de mestres
de les escoles públiques van secundar-la, segons CCOO.

Punxen les rodes de nou ambulàncies del consorci

Nou ambulàncies de la flota de vehicles de què disposa el Consorci del Transport Sanitari de Catalunya a la seu que té a la ciutat de Girona van aparèixer ahir al matí amb les rodes punxades. Les rodes punxades corresponien a ambulàncies encarregades de fer el servei de transport programat. Els responsables del CTSC van reparar-les i els serveis previstos es va poder fer amb normalitat, segons van informar ahir fonts del consorci. Aquest va ser l'incident més destacat de la jornada de vaga en el sector de la sanitat, on la repercussió va ser escassa a causa, d'una banda, dels serveis mínims decretats per la Generalitat –uns mínims que els sindicats consideren que són “abusius” i que fan de fre a l'hora d'adherir-se a la convocatòria–, i de l'altra, del menor nombre d'usuaris que van registrar hospitals i ambulatoris. A l'hospital Josep Trueta de Girona, van afegir-se a la vaga una quarantena de treballadors del torn de dia, sobretot infermeres i metges de les consultes externes. A l'hospital Santa Caterina de Salt l'únic servei que es va aturar del tot va ser el de bugaderia. I a l'hospital de Palamós la incidència va ser mínima, si bé el personal va participar en les dues protestes que es van fer davant de la residència Palamós Gent Gran i l'hospital, respectivament, a mig matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.