Societat

seguretat

Girona perseguirà el ‘botellón' amb la nova ordenança

La normativa de civilitat entra en vigor avui i es vol reduir aquesta pràctica

Multes de 300 euros als menors

L'Ajuntament de Girona pot perseguir a partir d'avui mateix la pràctica del botellón gràcies a la nova ordenança de civilitat, que, després de passar tots els tràmits administratius, entra en vigor a partir d'avui. El regidor de Mobilitat, Via Pública i Seguretat, Joan Alcalà, ja va explicar durant les Fires, el mes passat, que la Policia Municipal no tenia “els instruments per poder actuar”.

Ara, amb la nova normativa, Alcalà garanteix que els municipals “actuaran” perquè tenen “ben localitzats els espais concrets on es localitzen petits grups on beuen alcohol a la via pública”. El responsable municipal assenyala que aquestes actituds “provoquen sorolls amb la música dels vehicles i brutícia, i l'objectiu de l'ordenança és millorar la convivència”.

L'ordenança preveu que si són els adults els que beuen al carrer, la sanció sigui d'entre 50 i 150 euros, ja que la infracció es marca com a lleu. Per contra, si fan botellón menors d'edat, es considera una falta greu i la multa puja fins als 300 euros. La normativa preveu que es consideri com una infracció molt greu la venda o subministrament de begudes alcohòliques a menors i es preveu una multa de mil euros. Alcalà assenyala que pel que fa a la resta de la normativa es farà bàsicament una feina informativa i de prevenció, “perquè en cap cas hi ha ànim recaptatori”.

LA XIFRA

1.000
euros
de multa preveu la normativa per als que venguin alcohol als menors, ja que és una falta molt greu.

Samarretes, la roba estesa i el sexe, al text

La nova normativa estipula com a falta lleu passejar amb el tors nu, així com penjar roba als balcons que agredeixi l'estètica urbana o espolsar catifes a balcons o finestres que donin a la via pública. Les multes poden anar dels 50 als 150 euros. Orinar a l'espai públic es considera una falta greu i les sancions van dels 151 als 300 euros. La mateixa sanció que fer sexe al carrer o vendre cotxes a la via pública.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.