Societat

Sharif: “Volem saber del vostre viatge cap a la independència”

El vídeo parla sobre la repressió que ha patit el català com a llengua

En el curt hi apareix una noia nord-americana que tot i haver anat a aprendre castellà, va aprendre català

Sharif, el ciutadà novaiorquès que parla sobre Catalunya via , ha penjat un tercer vídeo a la xarxa social on conversa amb l'Adina, una noia americana que parla català després de viure uns mesos amb una família d'Argentona (Maresme) tot i que inicialment va anar-hi per parlar castellà. Envia un missatge als catalans: “Volem saber del vostre viatge cap a la independència”.

Després d'explicar l'impacte de la manifestació de la Diada en un primer vídeo, i de reclamar suports pel dret a decidir en un segon, ara Sharif, en la gravació titulada: Two Americans (dos americans) parla de la “repressió” del català, i ho fa amb el testimoni d'aquesta noia que explica que s'ha trobat amb espanyols que li pregunten per què parla català. “Deixa'm en pau! Parlo el que vull!”, diu Adina, que defensa com el català “va més enllà del que és una llengua, és una cultura, una història”. Adina també afegeix que el català és més parlat que el danès i que llavors no hauríem d'aprendre'l.

A continuació, Sharif expressa que és “increïble que una llengua es prohibís” i afegeix que “com més coses n'aprenc, més similituds hi veig amb la meva història com a negre als Estats Units. Els meus avantpassats parlaven llengües africanes quan van arribar als EUA i els van engarjolar i castigar severament per evitar que la parlessin”.

En aquest sentit, Sharif es refereix a Matthew Tree, a qui descriu com un “catalanòfil”, per parlar del “prejudici” d'alguns espanyols envers el català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.