Societat

educació

Control estatal de la llengua i les matemàtiques

El govern espanyol reitera que fixarà el 65% dels continguts escolars de Catalunya

El Ministeri d'Educació va començar a aclarir ahir el seu pla d'arrabassar competències a les comunitats autònomes en els continguts dels currículums escolars. En un acte de la Confederació de Famílies i Pares d'Alumnes (Cofapa), la secretària d'estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio, va explicar que el ministeri tindrà un paper “més important” en la definició dels objectius, continguts i hores lectives de les assignatures instrumentals (llengua, matemàtiques i ciències) i deixarà, en canvi, més llibertat a les comunitats autònomes i centres escolars perquè defineixin el currículum de les matèries no instrumentals.

Gomendio va avisar que, tal com es preveu en l'avantprojecte de la llei orgànica de millora de la qualitat de l'ensenyament (LOMCE), el percentatge de continguts curriculars que estableix govern estatal no baixarà del 65% en el cas dels territoris amb llengua pròpia com ara Catalunya (fins ara era el 55%). Segons Gomendio, el canvi en la configuració dels currículums anunciat ahir dota de més autonomia els centres i permet recuperar el batxillerat
artístic, eliminat del primer esborrany de la
LOMCE.

Proposen una hora d'exercici al dia a l'escola

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, va proposar ahir la implantació d'una hora diària d'exercici físic a les escoles per mirar de reduir l'obesitat i el sedentarisme entre els nens. Segons les dades del ministeri, el 45% dels menors de setze anys tenen excés de pes, un percentatge superior al dels adults (38%). Mato pretén que els estudiants passin a fer cinc hores setmanals d'educació física, repartides en els cinc dies feiners de la setmana, en lloc de les dues o tres que es fan actualment. La iniciativa està encara en una fase molt incipient i el govern espanyol no sap com es durà a terme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.