Societat

universitats

La UB reelegeix Dídac Ramírez com a rector

Supera Victòria Girona en la segona volta de les eleccions

Governança i finançament, principals reptes

Dídac Ramírez continuarà quatre anys més al capdavant de la Universitat de Barcelona (UB) després d'imposar-se ahir a Victòria Girona en la segona volta de les eleccions al rectorat. Ramírez, que havia quedat en segona posició en la primera volta, dijous, va unir forces amb el catedràtic d'anatomia patològica de la Facultat de Medicina Josep Antoni Bombí i va superar Girona per ggfdhgf gfdhgf sdt gh fhgf.

Tots dos van assegurar que mantenen una gran sintonia en qüestions com ara l'impuls a la innovació; el reforç de les arts, les lletres, les humanitats i les ciències socials i jurídiques; la potenciació de la llengua catalana i el multilingüisme, i el foment de la participació de tots els col·lectius en el govern de la universitat, especialment dels estudiants. De fet, Ramírez s'ha autodefinit com “el candidat dels estudiants”.

Elegit per primera vegada el 2008, Ramírez és catedràtic de matemàtica econòmica i financera, i doctor en ciències econòmiques i empresarials, filosofia i ciències de l'educació i ha estat vicedegà (1984-1989) i vicerector d'economia i administració (1990-1994). El reelegit rector s'ha mostrat crític els darrers mesos amb el model de governança que s'està impulsant des del govern, que preveu, entre altres coses, que el rector sigui nomenat per un patronat, en lloc de ser elegit pels membres de la pròpia universitat com fins ara. També s'ha pronunciat en contra de les retallades dels darrers anys en el finançament universitari.

LES XIFRES

51,06
per cent
dels vots, un cop ponderats, va obtenir Ramírez contra un 48,94% de Girona.
16,14
per cent
de les 64.577 persones amb dret de vot van participar en la segona volta de les eleccions al rectorat.

Un 10% d'impagats a la Universitat de València

Milers d'estudiants encara no han pagat la matrícula universitària a la Universitat de València, segons ha informat aquesta mateixa universitat. Els impagaments del primer termini de les taxes s'eleven al 10%, cosa que suposa prop d'un milió i mig d'euros. La llei preveu que si s'acumulen un mínim de dos impagaments es pot anul·lar la matrícula i les qualificacions del curs. La UV, però, confia a poder cobrar el deute i ha enviat nous rebuts als alumnes. Les associacions d'estudiants atribueixen els impagaments al gran augment de les taxes i a la baixada de les beques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.