Societat

Col·lectius

Trias destina 1,1 milions a refer quatre ateneus

Els Lluïsos d'Horta i Gràcia, el Centre Sant Vicenç i el Moral de Gràcia, els beneficiaris

Totes es distingeixen per ser entitats o ateneus amb una dilatada trajectòria històrica i, alhora, per haver assolit una penetració i una influència social molt arrelada. Una circumstància, però, que no ha impedit que els seus equipaments necessitin reformes, en molts casos estructurals, difícilment assumibles en un moment de crisi. Davant d'això, el govern de Barcelona, encapçalat per Xavier Trias, destinarà aquest any 1,15 milions d'euros a pagar la reforma dels teatres de quatre d'aquests col·lectius: els Lluïsos de Gràcia, el Centre Sant Vicenç de Sarrià, el Centre Moral de Gràcia i els Lluïsos d'Horta. L'assignació els cobrirà, de mitjana, el 54% de la inversió necessària, i en la majoria dels casos equival al pressupost anual de cadascuna d'aquestes entitats cíviques.

La dels Lluïsos de Gràcia serà la remodelació més voluminosa, ja que inclou fer una platea nova i fer accessible tot l'edifici. Els han tocat 455.012,03 euros de subvenció i, durant l'any d'obres, hauran de traslladar l'activitat. Al Centre Moral de Gràcia els 214.593,12 euros assignats serviran per remodelar les dependències del teatre. Per la seva banda, al Centre Sant Vicenç de Sarrià (368.209,58 euros) es millorarà bàsicament la seguretat de l'espai. Finalment, als Lluïsos d'Horta (112.176,27 euros) les millores, ja fetes, s'han concentrat en gran part en l'escenari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.