Societat

Navarro demana formar un front català al TC contra la reforma educativa de Wert

El dirigent socialista defensa la immersió lingüística com un model d'èxit per conèixer bé el català i el castellà

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reclamat aquest dimecres un front català contra la reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i ha avançat que el PSC també es planteja sumar-se a un recurs d'inconstitucionalitat al TC anunciat per la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau. “Ho hem de fer no només conjuntament amb el govern de CiU, sinó que ha de ser un front català per defensar un model d'èxit i que ningú ho dubta. Estem disposats a tirar-ho endavant no només amb les forces polítiques sinó també amb forces socials”, ha subratllat Navarro en declaracions a Catalunya Ràdio.

Navarro ha criticat l'esborrany de reforma educativa fet públic aquest dilluns al vespre. “Estem acostumats a què aquest senyor faci coses extemporànies”, ha remarcat Navarro, que ha insistit que la immersió lingüística és “una bona fórmula per conèixer el català i el castellà” i ha lamentat que Wert continuï “amb la seva intenció d'espanyolitzar” els alumnes catalans.

Pel que fa a la reunió que aquest dimarts a la tarda mantindran els consellers d'Educació de les comunitats amb el ministre, Navarro ha dit que els consellers socialistes andalús i asturià també seran “molt crítics” amb les intencions de Wert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.