Societat

Herrera exigeix a Rajoy que cessi immediatament Wert per l'esborrany de la llei

El líder ecosocialista fa una crida a tots els partits catalans a portar al TC aquesta llei en cas que tiri endavant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat aquest dimarts al president espanyol, Mariano Rajoy, que “cessi immediatament” el ministre d'Educació per l'esborrany de la llei d'educació estatal que s'ha fet públic. Segons Herrera, si Rajoy ha entès “alguna cosa” de la situació a Catalunya no ha de trigar en cessar José Ignacio Wert, després que aquest hagi elaborat un text que “atempta” contra el model d'immersió lingüística. Des de l'Hospital de Sant Pau, on Herrera s'ha solidaritzat amb els treballadors acampats contra les retallades, el líder ecosocialista també s'ha adreçat als partits catalans i els ha demanat que, en cas que l'esborrany tiri endavant, el portin conjuntament al TC.

“L'esborrany de la reforma de la llei d'educació estatal atempta contra la immersió lingüística i contra el model de convivència”, ha assegurat Herrera, que ha insistit en demanar la dimissió del ministre d'educació o el seu cessament immediat per part del president espanyol.Aquest esborrany estableix que el català deixi de ser llengua troncal i passi a ser d'especialitat, que a la pràctica vol dir que esdevingui la quarta llengua en l'ensenyament obligatori, segons va explicar aquest passat dilluns la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau. El text diu que s'haurà de determinar una proporcionalitat “raonable” entre el català i el castellà i que, mentre això no sigui així, els pares podran escollir la llengua vehicular en que volen que siguin educats els seus fills i l'administració es farà càrrec d'escolaritzar-los en centres privats per rebre l'ensenyament en castellà i en sufragarà el cost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.