Societat

El Park Güell, de pagament per a turistes, i gratuït per a veïns i membres del “Club”

Els turistes hauran de pagar entre 5 i 10 euros per accedir a la zona monumental, que limitarà l'aforament a 800 persones per hora

El projecte d'accés regulat s'aplicarà a partir de l'octubre del 2013

L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa el projecte d'accés regulat i de pagament a la zona monumental del Park Güell a partir de l'octubre de l'any que ve. Segons s'ha explicat aquest dimarts en roda de premsa, els veïns dels barris adjacents rebran un carnet que els permetrà accedir de forma lliure al parc, així com també la comunitat educativa de l'Escola Baldiri Reixac, situada dins la zona monumental. La resta de ciutadans, “resideixin on resideixin”, podran accedir de forma gratuïta prèvia inscripció al Club Park Güell, que podran reservar dia i hora per visitar la zona monumental.

Els turistes hauran de pagar entre 5 i 10 euros, i hi haurà descomptes per a nens, persones grans, col·lectiu específics i per al es persones que comprin l'entrada amb antelació a través del web. A més, el consistori limitarà l'accés a 800 persones l'hora, ja que segons recorda, en algun moment de més trànsit de turistes hi poden entrar 1.200 persones en només un quart d'hora.

Les entrades es podran comprar a través de la web, de caixers automàtics que se situaran en les estacions de metro properes al recinte i de tres taquilles presencials situades en tres punts d'entrada al Park Güell.

Com fer-se del club


Segons explica l'Ajuntament de Barcelona en el dossier de premsa, per fer-se del club, caldrà registrar-se “en una oficina situada al centre de la ciutat i transcorreguts set dies, prèvia reserva, podrà personar-se a la guixeta del Park, identificar-se i retirar una entrada gratuïta que se'ls lliurarà cada cop que vulguin accedir a la zona monumental. Aquests visitants disposaran de 100 entrades per hora reservades que comptabilitzaran en l'aforament màxim (800)”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.