Societat

Wert: “És radicalment fals que la reforma educativa vagi contra la immersió lingüística”

El ministre d'educació afirma que no hi ha cap element de la LOMCE que menysvalori la importància curricular del català

Admet que introdueix mecanismes perquè el castellà pugui ser llengua vehicular

Recrimina Rigau per haver abandonat la reunió i l'acusa d'utilitzar la qüestió com a “arma política”

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha assegurat que és “radicalment fals que la reforma educativa vagi contra la immersió lingüística” i ha afirmat que no hi ha cap element en l'avantprojecte de Llei Orgànica de la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) que menysvalori la importància curricular del català.

En la roda de premsa posterior a la conferència sectorial d'Educació, Wert ha negat que es vulgui atacar l'escola catalana i ha assegurat que la reforma “ni disminueix gens l'ús del català –tal com estableixen les sentències del TC i TS– ni s'entra en cap element de menysvaloració i s'estableix la paritat amb la llengua castellana”.

El ministre ha assegurat que tampoc envaeixi les competències de la Generalitat, però sí que ha admès que introdueix mecanismes perquè es compleixin les sentències que estableixen que el castellà pugui ser llengua vehicular a Catalunya.

El ministre també ha defensat el punt del projecte que estipula que la Generalitat s'haurà de fer càrrec de les despeses d'escolarització d'aquells alumnes que vulguin estudiar en castellà com a llengua vehicular i no ho trobin a la pública o a la concertada. El que es vol, ha afirmat, és “evitar que aquest dret quedi en una mera declaració” i aquesta obligació s'activarà quan la família “acrediti” que no existeix una plaça en aquestes condicions al seu entorn.

Wert ha acusat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, d'haver utilitzat la qüestió com a “arma política” i li ha retret que hagi abandonat la sectorial d'Educació sense haver escoltat la resta de consellers.

Un consens majoritari

El ministre ha afirmat que hi ha hagut “un consens molt majoritari” a favor de les modificacions del projecte respecte al del 29 d'octubre. Segons Wert, 12 comunitats (les del PP) han manifestat una opinió positiva, mentre que 4 han “discrepat” i Catalunya ha “abandonat la sessió per motius amb els què no vull entrar en aquest moment”.

El projecte es tornarà a debatre a la sectorial d'Educació el dia 19 de desembre. Segons el ministre, la nova data s'estableix en resposta a les comunitats que “han manifestat el desig que s'obrís un breu termini” per “acabar de polir aquells aspectes que les comunitats consideren millorables”, fet que el ministeri ha acceptat perquè ho considera “raonable”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.