Societat

ALLENDE FERNÁNDEZ

VOLUNTÀRIA DE LA UDG

“Veus de prop el que hi ha al món”

Fer tasques de voluntària li resulta enriquidor a nivell personal

El projecte solidari a La Sopa rep el Premi Antoni Serra Santamans en la VII Nit del Voluntariat que fa poc es va celebrar a Girona

Té 19 anys i és d'origen gallec. Va venir a Girona a estudiar criminologia. Fa el segon curs. Explica que el seu pas, a la secundària i el batxillerat, per una escola de monges li va inculcar el valor d'ajudar els altres. Se sent satisfeta i orgullosa de fer de voluntària social.

Fa de voluntària al centre d'acollida per a gent sense sostre La Sopa, de Girona, i també a la presó de Girona.

Per què va triar La Sopa per fer els crèdits de voluntariat?
M'interessava la possibilitat de poder ajudar altres persones. Hi havia alguna altre opció que també em va cridar l'atenció, com per exemple ajudar nens a llegir en català, però com que la llengua encara no la domino gaire, doncs em vaig inclinar pel de La Sopa.
Com valora l'experiència.
Aprens de la vida. Hi ha gent que s'obre més que d'altres i t'expliquen com han arribat allà. I d'altres que no t'ho expliquen, però dels quals ja ho intueixes.
Vol continuar-hi?
És una experiència que m'està resultant molt positiva. I he pensat d'ampliar l'estada amb unes 25 hores més. M'agradaria continuar perquè ara ja no és un lloc desconegut.
Els usuaris de La Sopa estan contents, que hi vagi?
Crec que sí, perquè si no no seguirien venint a jugar amb nosaltres o a explicar-nos les seves coses.
Quan hagi fet tots els crèdits, voldria continuar fent de voluntària?
Sí, sí que m'agradaria. No m'importaria seguir a La Sopa o bé conèixer algun altre centre d'ajuda. Bé, de fet, també faig de voluntària al centre penitenciari de Girona.
Com és, això?
Em van comentar que hi havia aquest curs pel tipus d'estudis que faig. L'experiència no és pitjor pel fet que sigui a la presó, sinó que és diferent que la de La Sopa.
On se sent millor?
Són experiències molt diferents. En els dos llocs, la gent t'agraeix que hi vagis. Però impacta molt més la presó, per les mesures de seguretat i l'ambient. El tracte que tenen entre ells no té res a veure amb el de La Sopa. A La Sopa, els usuaris s'ajuden. A la presó cadascú té el seu espai i respecta el de l'altre i hi ha un líder que mana. Hi ha tensió a l'ambient. Tenen un codi propi de funcionament.
Les dues experiències deuen ser enriquidores.
Sí, molt. A La Sopa veus de prop el que hi ha al món i el que passa ara amb la crisi. I anar a la presó em serveix pel que estudio. Abans d'anar-hi no tenia clar si volia treballar o no en una presó. I ara ho tinc claríssim: sí que ho vull.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.