Societat

administracions

Els funcionaris centren la felicitació de Nadal de l'Ajuntament de Blanes

L'alcalde dissenya una postal nadalenca amb un arbre format pels noms de tots els treballadors municipals

Govern i empleats han passat un any tens

L'any que ara acaba ha estat especialment dur a Blanes. Econòmicament s'ha hagut de fer front a un sever pla d'ajust i fins fa pocs dies no s'ha assegurat poder-lo complir. La pau interna dins l'Ajuntament també ha estat difícil. Els treballadors municipals s'han quedat sense els beneficis recollits en un conveni aprovat en època de bonança i que, tot i que està a bastament caducat, continua prorrogat. Això va provocar diverses protestes dels funcionaris, amb moments de molta tensió.

Ara, però, és Nadal. I segurament imbuït per l'esperit nadalenc, l'alcalde Josep Marigó ha volgut tenir un detall simbòlic amb els empleats de la casa. Tots ells són presents a la felicitació de Nadal del consistori. La postal és un arbre de Nadal amb el nom de tots i cadascun dels treballadors municipals. Dels prop de 300 empleats públics del consistori. Fins i tot, el d'aquell que en un ple es va acostar a l'alcalde per lliurar-li un tros de xoriço. També el d'aquells que cridaven durant les sessions plenàries. I fins i tot, el dels que es van dedicar a insultar el batlle. Tot ha quedat enrere, i Marigó s'hi ha volgut reconciliar a través de la felicitació, dissenyada i feta per ell mateix.

Sota l'arbre i a sobre d'un contundent “Bones Festes!”, l'alcalde adreça unes paraules d'agraïment als treballadors municipals. “Hem superat un any difícil, ha estat possible amb el treball, la dedicació i l'esforç de tothom. En nom propi, del govern i del consistori municipal us en vull donar les gràcies!”, diu.

Marigó ha fet arribar la nadala als treballadors en un correu electrònic on també expressa l'esperança per al 2013 d'“anar recuperant el que hem perdut aquests últims anys”.

Poema de Nadal de la regidora Ramona Marcó

En l'últim ple municipal, hi va haver un torn per a les felicitacions de Nadal. Ramona Marcó (CiU) va llegir un poema escrit per a l'ocasió. És el següent: “Mentre feia el pessebre pensava en la gent que disposa de tot/He pensat quin Nadal tindrien la gent sense casa, ni feina ni escalfor/Els d'aquí reunits en família menjarem gall dindi, neules i torrons/Guarnirem l'arbre, tindrem alegria i joguines i regals per a tots/Els altres passaran gana i misèria; sols coneixeran el fred, la tristesa i el dolor/Angoixa, fam i penes seran en aquest cas regals de debò/(...) Només si d'un cop s'acaben les misèries i tothom pot viure en pau/i ningú passa ni fam ni penes podrà haver-hi un autèntic Nadal.” Les dels altres grups van ser en prosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.