Societat

Quatre detinguts per robar turistes després de punxar-los les rodes del cotxe

Els delinqüents se'ls imputa 26 robatoris per aquest mètode

La policia dóna per desarticulat el grup tot i que no descarta la seva implicació en més delictes

Els Mossos d'Esquadra han detingut els quatre membres d'un grup criminal al qual s'imputen 26 robatoris, principalment a turistes de Barcelona, pel mètode de punxar les rodes del cotxe . La investigació va començar l'estiu de 2012 i va permetre identificar aquestes quatre persones que anaven en moto per la ciutat i detectaven turistes que poguessin portar objectes de valor al cotxe. Un cop seleccionats els vehicle, li punxaven les rodes perquè s'aturés i així, mentre els lladres entretenien els ocupants aprofitaven algun moment de descuit per poder robar les bosses de mà o aparells d'electrònica que duien. La policia dóna per desarticulat el grup tot i que no descarta la seva implicació en més delictes.

En un primer moment, els agents treballaven amb la hipòtesi que els delinqüents havien comès vuit robatoris, però gràcies als escorcolls a dos pisos de Barcelona i Santa Coloma de Gramanet, els agents van resoldre fins a 26 furts comesos per aquest sistema i van poder recuperar una gran quantitat d'objectes sostrets. De fet, els Mossos d'Esquadra calculen que van sostreure objectes per valor de 60.000 euros.

Tres detencions es van practicar el 13 de desembre, i un d'ells era un home que no participava en robatoris, sinó que feia servir les targetes sostretes per realitzar compres amb un datàfon de la seva botiga, i així, obtenir diners que posteriorment repartia amb la resta del grup. Per aquest mètode, els lladres s'haurien apropiat de 27.000 euros. El quart detingut, veí de Santa Coloma de Gramanet, no es va poder detenir fins que se'l va localitzar a Manresa el passat 24 de desembre.

L'inspector dels Mossos d'Esquadra, Ramon Grassa, ha explicat que el mètode del punxa rodes és l'adaptació urbana del mateix sistema que s'utilitza en ocasions a les autopistes. La policia dóna el grup per desarticulat tot i que no descarta que els detinguts estiguin implicats en més fets il·lícits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.