Societat

Demografia

El padró, estancat

creixement absolut El nombre d'habitants en el conjunt de les comarques gironines augmenta en un any de prop de 5.000 persones, però percentualment només ho fa d'un 0,63% les excepcions Lloret de Mar torna a guanyar població mentre que Salt, que en els darrers anys havia crescut molt gràcies a la immigració, ara en perd

La població que està empadronada a les comarques gironines ha experimentat, en el darrer any, un increment que, si bé en xifres absolutes és de 4.817 persones, percentualment és, amb un augment del 0,63%, baix. De manera que, de les 756.810 persones que estaven empadronades amb data 1 de gener del 2011, es va passar, d'acord amb les dades de l'Instituto Nacional d'Estadística, a les 761.627 un any més tard, un creixement que, en comparació amb el que s'havia experimentat anys enrere, és escàs i fa que s'hagi de descriure la situació d'estancada.

Entre les poblacions que guanyen habitants, cal remarcar, novament, Lloret de Mar, amb 555 veïns empadronats més que el 2011. Contràriament, a la mateixa comarca, Blanes continua amb el degoteig de pèrdua de població, amb 49 veïns menys. La ciutat de Girona exerceix encara el seu atractiu com a capital de la demarcació i passa dels 96.722 veïns als 97.198, amb un guany de 476 persones. Per la seva banda, Figueres reforça el seu lideratge, com a capital de l'Alt Empordà, i va empadronar 497 persones, amb què va passar dels 44.765 habitants als 45.262. Per contra, Salt, que fa uns anys havia anat guanyant pes poblacional gràcies a la immigració, l'any passat en va perdre, justament, a causa de l'efecte de tornada als països d'origen originat per la crisi econòmica. Per comarques, totes registren, amb més o menys intensitat, un cert creixement, a excepció del Ripollès, que perd 125 habitants. Per sota dels 100 habitants, hi ha només dos pobles: Meranges (amb 91) i la Vajol (93).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.