Societat

L'assemblea Lluís Vives celebrarà l'aniversari de la Primavera valenciana amb un concert solidari amb els detinguts en les càrregues policials

Té recorregudes més de 70 de les 231 multes interposades per la delegació del govern espanyol

També se celebrarà una manifestació i una abraçada al recinte escolar

Una vintena d'artistes i grups se solidaritzaran el pròxim 15 de febrer en el concert per recaptar fons per a la defensa jurídica dels detinguts i denunciats en l'anomenada Primavera Valenciana. Així ho han anunciat aquest dimecres en roda de premsa representants de l'Assemblea General Lluís Vives. Aquest serà un dels actes que recordaran el primer aniversari de les manifestacions estudiantils que varen tenir València com epicentre el febrer passat, amb dies de molta tensió i fortes càrregues policials. Grups com Obrint Pas, Senior i el Cor Brutal, la Gossa Sorda, Arthur Caravan, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Feliu Ventura o La Habitación Roja donen suport a aquesta iniciativa.

La iniciativa ha estat presentada aquest dimecres a les portes de l'IES Lluís Vives on s'ha llegit un comunicat que recorda les manifestacions d'ara fa un any així com els processos judicials que encara hi ha en marxa per les detencions i les denúncies a causa de les càrregues policials.

Expedients i multes

L'assemblea Lluís Vives ha assenyalat que té recorregudes més de 70 de les 231 multes interposades per la delegació del govern espanyol. L'associació jurídica Primavera Valenciana duu en l'actualitat 103 casos, 60 dels quals es podrien convertir en judicis, segons que ha explicat l'advocat Agustín Arenas als mitjans. Els altres són casos de processos judicials ja iniciats per detencions o lesions en les càrregues. Un 80% dels casos corresponen a persones relacionades amb l'IES Lluís Vives.

L'organització ha obert un projecte de finançament a través de la plataforma Verkami per al concert solidari del 15 de febrer al Palau de Congressos de València. L'objectiu és recollir fons per fer front a les despeses d'uns 70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents i que han manifestat que la seva defensa jurídica a l'Associació Jurídica Primavera Valenciana. Segons que ha explicat el cantant Pau Alabajos, un dels participants en la iniciativa, hi ha diverses maneres de col·laborar amb una iniciativa que en lloc d'entrades tindrà llibres com a manera d'accedir al Palau de Congressos. Segons que ha explicat Alabajos es vol així recordar una de les imatges de les manifestacions quan els estudiants exhibien els llibres als policies. Amb l'aportació de 15 euros es rebrà un dels llibres donats per l'editorial per accedir al concert. Segons el funcionament del mecenatge Verkami, a partir d'aquí s'aniran rebent més recompenses. Així amb 25 euros es rebrà el llibre-invitació i una samarreta; amb 35 euros el llibre-invitació, una samarreta i un CD recopilació dels diversos autors que participen al concert; amb 50 euros el llibre-invitació, una samarreta, un CD recopilació i una il·lustració de l'artista Paula Bonet. Si no es pot assistir al concert, es pot participar en el que s'anomena Fila solidària amb una participació de 10 euros.

Més actes

Aquest concert serà només un dels actes que serviran per recordar aquells dies. Aquell mateix dia al migdia, l'Assemblea Lluís Vives ha convocat una abraçada a l'institut i una posterior manifestació que recordarà aquells fets. Abans, el 9 de febrer, la Ruta del Balafiament, organitzada pel Col·lectiu Xarxa Urbana, estarà dedicada a l'Educació pública tindrà parada a l'IES Lluís Vives. El 22 de febrer, l'Assemblea organitzarà una tancada a l'institut per preparar la gran manifestació del dia 23 de febrer contra l'avantprojecte de reforma educativa impulsada pel ministre José Ignacio Wert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.