Societat

Solidaritat

Aspronis es reorienta amb l'obertura d'una agència de viatges a Blanes

L'associació, que treballa per a la inserció de les persones amb discapacitat intel·lectual, rep la donació del negoci, propietat de l'empresari Adolf Catalán

Aspronis Viatges obre aquesta tarda les portes al centre de Blanes. A diferència de totes les altres agències de viatges, aquesta és propietat d'una entitat que treballa per a la inserció de persones amb discapacitat intel·lectual, Aspronis. És l'hereva de Top Travel, un negoci que portava vint anys a la ciutat, propietat de l'empresari Adolf Catalán. Quan a aquest li ha arribat l'hora de la jubilació, en lloc de vendre's el negoci ha decidit fer-ne donació a l'entitat. “La meva família sempre ha estat molt solidària; a casa ho hem mamat; i, Aspronis, sabem què fa i com treballa”, va explicar l'empresari.

Aspronis Viatges mantindrà el personal de l'antiga agència: dos tècnics i una persona amb discapacitat intel·lectual. Però a més, serà la llavor per a un nou gran projecte que persegueix inserir el màxim nombre possible de persones amb discapacitat. “L'objectiu és ampliar a altres serveis turístics”, va explicar Jordi Masbernats, director d'operacions d'Aspronis. Esperen poder acabar gestionant grups d'apartaments i donar feina a persones del col·lectiu en la neteja i el manteniment. Top Travel tenia una facturació anual de mig milió d'euros, que Aspronis aspira a quadruplicar en tres o quatre anys. Esperen rebre clients que es moguin per “consciència social” i que els escullin per aquest fet. L'alcalde, Josep Marigó, va destacar la solidaritat de Catalán i es va felicitar per “la innovació” d'Aspronis per seguir endavant.

LA XIFRA

500.000
euros
és la facturació anual de l'agència Top Travel, que ara s'ha reconvertit en Aspronis Viatges.

LA FRASE

Les retallades ens obliguen a reinventar-nos i a dirigir-nos cap al client final
Jordi Masbernat
Cap d'operacions d'Aspronis

Reinventar-se en temps de crisi

Les entitats socials passen un mal moment. Els retallen les subvencions i ajudes i han de trobar solucions. Per Aspronis, una solució és buscar noves línies de negoci que es dirigeixin cap al client final, com és el cas de l'agència. “En aquests moments en què hi ha tantes retallades, l'administració cada cop ens dóna menys feina i hem de buscar alternatives”, va destacar Maria Dolors Oms, presidenta d'Aspronis. L'agència i tot el que se'n pugui derivar no serà l'únic exemple. L'entitat també estudia obrir un negoci de rentat de cotxes i llogar bicicletes als turistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.