Societat

Protesta festiva per la legalització de la marihuana

Més d'un centenar de persones es van manifestar ahir a Barcelona per reivindicar que es reguli l'autoconsum

Exigeixen que es prevegi la tinença lícita de cànnabis

Més d'un centenar de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Sant Jaume, tot i la pluja, per reivindicar la legalització de la marihuana i que l'administració en reguli l'autoconsum. La protesta, convocada per una plataforma que agrupa prop de trenta associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya, va tenir un caire festiu i, sense fer cas del mal temps, va acabar amb música i cercavila a la plaça Mercè.

Amb un porro gegant com a mascota i diverses pancartes en les quals es podien llegir lemes com ara “Mala herba mor, la bona dura”; “Faci vida sana, fumi marihuana” i “Contra la crisi, legalització”, els manifestants van cridar consignes a favor de la legalització. “Som persones coherents i responsables i demanem la tinença lícita, perquè en ple segle XXI sembla ridícul que la policia dediqui temps i personal a perseguir-nos”, va comentar Jaime Prats, que fa vint anys que lluita per la regularització de l'autoconsum. Prats, president del Club de Tastadors de Cànnabis Collsacabra, va ser un dels promotors d'una plantació a Tarragona l'any 1993, que va acabar amb judici. “En aquests vint anys el món ha canviat molt, i també en política de drogues”, va subratllar després de recordar que la Generalitat havia promès la regulació de l'autoconsum. “Estem aquí per pressionar, perquè ens deixin en pau”, hi va afegir.

La plataforma que va convocar aquesta protesta afirma que representa 100.000 consumidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.