Societat

Pere Mir i Antoni Vila Casas reben les Medalles d'Or de Barcelona al Mèrit Científic i al Mèrit Cultural

L'alcalde destaca “el rigor, la feina ben feta i el desig de construir un país d'excel·lència” dels guardonats

Trias subratlla que els dos mecenes han estat capaços de ”crear riquesa i repercutir-la sobre la gent”

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lliurat aquest dijous la Medalla d'Or al Mèrit Científic a Pere Mir i Puig i la Medalla d'Or al Mèrit Cultural a Antoni Vila Casas.

En un acte celebrat al Saló de Cent l'alcalde ha destacat “el rigor, la feina ben feta i el desig de construir un país d'excel·lència” i “una ciutat cada dia millor” que han mostrat els mecenes Pere Mir i Puig i Antoni Vila Casas. “Sou referents, persones que heu treballat, us heu implicat i heu militat”, ha manifestat.

Trias ha explicat que en moments com els que actuals, que són “difícils”, “s'ha de ser valent, prendre decisions i fer passos endavant i vosaltres a les vostres vides heu demostrat això”. “Heu fet passos endavant i heu sigut capaços de crear riquesa i repercutir-la sobre la gent”, ha afegit.

“Sou gent que creieu en el que feu, generosa i que creieu que el futur del nostre país passa per la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació però que, a més, amb la vostra generositat i mecenatge deixeu molt clar que tot això té sentit si serveix pel benestar de la gent”, ha remarcat l'alcalde.

“Estimeu al país, estimeu a la gent, voleu ajudar a construir-lo, a fer que aquest país no sigui un país qualsevol i que sigui un país d'excel·lència, que tingui estructures potents i això no es fa amb una donació puntual sinó que us hem d'agrair de manera molt especial la constància”, ha destacat.

El lliurament ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, entre d'altres autoritats. També han participat en l'acte el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el president honorífic del Grup Esteve, Josep Esteve Soler, i el crític i historiador de l'art, Daniel Giralt Miracle.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.