Societat

Set persones imputades arran de l'operació contra la màfia russa a Lloret de Mar

El jutge decreta presó sense fiança per al suposat cap de la trama de blanqueig de diners, el seu cunyat i una arquitecta

El president del Club d'Hoquei de Lloret, el pare del cap de la xarxa, la germana de l'arquitecta i la secretària del principal imputat, en llibertat amb càrrecs

L'operació Clotilde per desmantellar una presumpta trama de blanqueig de diners obtinguts de manera il·legal a Rússia s'ha saldat amb tres persones a la presó i quatre més en llibertat, però totes queden imputades per diversos delictes.

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decretat presó sense fiança per a Andrei Petrov, el suposat cap de la màfia russa establerta a Catalunya que va ser detingut el passat divendres a Lloret de Mar juntament amb sis persones més. Se li atribueixen delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat mercantil i suborn.

El magistrat també ha enviat a presó el cunyat de Petrov, Konstantin Mischanin, i a l'arquitecta Pilar Gimeno, als quals s'imputen delictes de blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat i suborn. El jutge considera que Mischanin era la mà dreta de Petrov i l'encarregat de les seves activitats quan es trobava a l'estranger, mentre que Pilar Gimeno era la persona que suposadament hauria fet de mitjancera entre Petrov i l'Ajuntament.

D'altra banda, el jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs el president del Club d'Hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau, que queda imputat per un delicte de suborn i sense cap mesura cautelar; el pare de Petrov, Boris Petrov, que té prohibit sortir de l'Estat i està acusat blanqueig i falsedat, i la germana de l'arquitecta, Teresa Gimeno, a la que tampoc s'ha imposat cap mesura cautelar però està acusada de blanqueig i falsedat.

Aquest dissabte, el jutge Velasco ja va interrogar la secretària d'Andrei Petrov, Jessica Oleguin, a la qual va deixar en llibertat amb càrrecs i li va retirar el passaport.

El suposat cap de la xarxa, Andrei Petrov, ha admès aquest dilluns davant el jutge que va pagar dos desplaçaments de l'exalcalde de Lloret i diputat de CiU, Xavier Crespo, a Moscou, un dels quals l'hauria fet amb la seva família, i un altre en motiu d'un fira turística. També ha transcendit que l'exalcalde hauria cobrat milers d'euros de Petrov a canvi d'un tracte de favor per part de l'Ajuntament.

Petrov també ha reconegut que patrocinava l'equip d'hoquei local, tot i que ha assegurat que ho havia fet de manera legal. El jutge investiga si l'època en què es va fer el patrocini coincideix amb l'adjudicació a Petrov la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.