Societat

El ministeri d'Educació elimina les beques Sèneca per al curs 2013-2014

El ministeri d'Educació justifica la decisió per la voluntat de prioritzar les ajudes generals el curs 2013-2014

No es descarta restablir els ajuts a la mobilitat entre campus de l'Estat el curs polític vinent si la situació econòmica millora

Els pressupostos de l'Estat per aquest 2013 no inclouen la convocatòria de beques Sèneca per al curs vinent. A través d'un comunicat, el ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha anunciat que per tal de donar prioritat a les beques generals s'ha eliminat la partida pressupostària destinada a aquestes beques de mobilitat entre campus d'arreu de l'Estat. I és que el departament que encapçala José Ignacio Wert assegura que l'objectiu és que qualsevol estudiant que compleixi uns requisits acadèmics pugui tenir accés a la universitat.

Així doncs, i sempre segons el text del ministeri, la mesura respon a la situació econòmica actual, i no descarta revisar la decisió el curs vinent, si les condicions econòmiques milloren. La secretaria general d'Universitats ja ha comunicat la decisió a representants de la CRUE.

La convocatòria de les beques Sèneca pel curs 2012-2013 ha estat de 10,26 milions d'euros, dels quals 3,59 corresponen a l'any 2012 i 6'57 al 2013. La convocatòria ha beneficiat a 2.050 estudiants. El ministeri remarca que la decisió d'eliminar la partida pressupostària destinada a aquestes beques ja s'havia anunciat a la compareixença de pressupostos de l'octubre passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.