Societat

Detenen els tres autors d'un crim fa deu anys a Gavà gràcies a l'ADN en unes burilles

Els agents van confeccionar els perfils genètics dels detinguts i van poder localitzar-los a França

Els arrestats tenien antecedents per delictes violents a França i Alemanya

La policia espanyola ha detingut els tres presumptes autors d'un crim comès fa deu anys, possiblement contractats com a sicaris, gràcies a l'ADN extret d'unes burilles de cigar. Segons fonts policials, després d'obtenir restes biològiques i les empremtes digitals, es va poder confeccionar el perfil genètic dels assassins, que no tenien antecedents a l'Estat. La víctima va ser trobada en el seu apartament, lligada i amb evidents signes de tortura. Els detinguts són d'origen romanès i resideixen a França i Alemanya i van ser arrestats a Barcelona i Madrid després de ser entregats per les policies francesa i alemanya en compliment de les sol·licituds de crida i cerca de la policia espanyola.

Els detinguts tenien antecedents per delictes violents a França i Alemanya i haurien torturat i acabat amb la vida de la víctima -un home de nacionalitat marroquina amb passaport espanyol- entre el 2 i el 3 de maig del 2002.

Els agents van recollir en el lloc del crim gran quantitat de proves com empremtes digitals en burilles, gots i tasses de cafè, entre d'altres, a més de restes biològiques de persones diferents en una de les ungles de la víctima. Els investigadors van comprovar però, que cap de les empremtes no es corresponien amb cap delinqüent que hagués estat detingut a l'Estat i en aquell moment no van poder detenir els autors del crim.

El primer perfil elaborat va ser remès a la policia francesa, ja que alguns veïns de la víctima van observar la presència d'un vehicle amb matrícula francesa, de color negre i ocupat per tres homes que els van aixecar sospites. Així, a finals de maig del 2012, la policia francesa va identificar el perfil genètic remès per la policia espanyola. Es tractava d'un home de 34 anys i d'origen romanès que complia condemna fins el mes de maig del 2015 en una presó de França.

Paral·lelament, els investigadors van sol·licitar novament a la policia francesa la identificació d'aquelles persones que es relacionaven habitualment amb el detingut fins que es va localitzar dos homes, de nacionalitat romanesa i de 32 i 33 anys, de qui també es van trobar empremtes en el lloc dels fets. Un d'ells es trobava a França complint una condemna per delictes violents fins el juliol del 2017 i un altre en llibertat després d'estar ingressat a la presó 8 anys. Els agents també van esbrinar que en aquelles dates habitualment utilitzaven un Renault 19 de color negre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.