Societat

infància

Revisions oculars a nens en situació de risc d'exclusió

L'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) de Barcelona i l'Obra Social La Caixa faran aquest any una revisió ocular gratuïta a uns quatre-cents infants de famílies en risc d'exclusió social de l'àrea metropolitana
de Barcelona. El projecte s'inscriu en el programa CaixaProinfància i la col·laboració de la Fundació IMO permetrà fer un seguiment mèdic sense cost als infants. A més, quan la revisió determini que cal utilitzar ulleres, les rebran també gratuïtament gràcies a l'associació Abre sus Ojos. Els promotors de la iniciativa solidària van destacar ahir la importància que aquests nens, d'entre quatre i vuit anys, puguin continuar rebent un seguiment oftalmològic i noves ulleres amb els canvis necessaris de graduació en cada moment.

Segons l'experiència de l'IMO, la graduació dels nens amb defectes refractius pateix variacions en més del 30% dels casos. De moment, ja s'ha fet una prova pilot de revisions gratuïtes a 59 nens d'una escola de Badalona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.