Societat

mobilitat

Blanes evitarà la picardia amb les noves zones blaves

L'Ajuntament prendrà mesures per impedir que s'aparqui en llocs prohibits per no haver-ho de fer en places de pagament

Les entitats veïnals anuncien una “revolució” si es tanquen els solars

L'Ajuntament de Blanes prendrà mesures per impedir la picardia de certs conductors, que aparquen els cotxes en llocs prohibits per evitar les zones blaves, després d'un requeriment de Saba, l'empresa que gestiona els aparcaments de pagament. Des que fa encara no un mes entressin en funcionament les noves zones blaves, s'ha incrementat substancialment el nombre de cotxes que aparquen en llocs prohibits, zones de càrrega i descàrrega, sobre la vorera o en solars, tal com s'admet des de l'Ajuntament. Això fa que l'ocupació de les zones blaves en algunes parts de la ciutat sigui molt baixa. “L'empresa insisteix que s'apliquin les normes de circulació, i s'ha de fer”, va explicar l'alcalde, Josep Marigó, que va assegurar que la policia local hi actuaria.

Marigó es va reunir dilluns al vespre amb representats de diverses entitats veïnals, a petició d'aquestes, per explicar-los perquè s'ha hagut d'aplicar un nou sistema de zones blaves. L'alcalde es va comprometre a estudiar alguna possible alternativa per bonificar els veïns en l'aparcament de pagament, si bé va alertar que sempre s'hauria de fer d'acord amb l'empresa concessionària, que com que ha guanyat el concurs s'hi pot negar. A la vegada, va remarcar que és possible aparcar de franc, perquè hi ha alternatives a les zones blaves.

Possible revolta

Les entitats veïnals van fer una valoració molt negativa de la trobada. Si bé van destacar que aquest conflicte els havia unit i que a partir d'ara no descarten més mobilitzacions. Sí que van alertar que si l'Ajuntament els impedeix estacionar en alguns solars on ara aparquen “hi haurà una revolució de veritat”, van dir fonts de les entitats veïnals, que van retreure a l'alcalde una “actitud poc dialogant”.

LA FRASE

L'empresa insisteix que s'apliquin les normes de circulació, i s'ha de fer
Josep Marigó
Alaclde de Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.