Societat

El Suprem autoritza al magistrat del ‘cas Fabra' a jutjar a l'exdirigent per suborn

L'Audiència de Castelló va suprimir aquesta acusació i va considerar que Jacobo Pin podia incórrer en un frau de llei

Carlos Fabra serà jutjat per suborn, tràfic d'influències i quatre delictes fiscals

L'actual president d'Aerocas ha de pagar una fiança de 4,2 milions euros

L'expresident de la Diputació de Castelló podrà ser jutjat per un delicte de suborn, si així ho considera el magistrat que instrueix el denominat cas Fabra. Així ho ha determinat per unanimitat la sala penal del Tribunal Suprem, que ha decidit estimar els tres recursos de cassació interposats per l'advocacia de l'Estat, la fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular, exercida per la Unió de Consumidors.

Tots tres va recórrer contra la decisió de l'Audiència de Castelló que va decretar l'arxivament del delicte de suborn que el magistrat del jutjat de Nules, Jacobo Pin, imputava a Carlos Fabra perquè ho considerava un “excés”, advertint que podia constituir “frau de llei” i anul·lava parcialment l'obertura de juí oral.

Els arguments de les parts apuntaven a una “indefensió”, ja que la decisió de l'Audiència s'havia pres sense consultar ni a la fiscalia ni a la resta de les parts d'un procés que està en marxa des de fa deu anys.

Ara el Suprem dóna “absoluta llibertat al jutge Pin puga decretar l'obertura de juí oral contra Fabra per un delicte de suborn, situació per permet a les parts acusadores demanar penes més altres. Així, l'actual president d'Aerocas serà jutjat per suborn, tràfic d'influències i quatre fiscals.

El procés judicial es va obrir en la darreria de 2003, quan l'empresari Vicente Vilar, va interposar dues querelles contra Fabra en què acusava a Fabra de cobrar comissions milionàries barata la seua intercessió en la concessió de llicències per a productes fitosanitaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.