Societat

FESTES POPULARS

Milers de persones desafien el fred per celebrar carnaval

Rues i comparses surten als carrers per animar la gent i passar-ho bé malgrat les baixes temperatures

Platja d'Aro i Lloret van congregar algunes de les desfilades amb més figurants

El primer dels dos dies de més actes de carnaval a les comarques gironines va mobilitzar milers de persones, moltíssimes de disfressades, però moltes més aguantant el fred estoicament i acompanyant els participants de les comparses i de les rues, la majoria de les quals a la Costa Brava.

L'avinguda del Cavall Bernat i la de S'Agaró de Platja d'Aro es van animar d'allò més, malgrat el fred. Com a novetat, els organitzadors de la 36a edició del carnaval –“Un senyor carnaval” n'és el lema– van incorporar la categoria per a colles que no participaven en el concurs. A la tarda, hi van desfilar seixanta-cinc colles.

Al vespre, a Platja d'Aro hi va haver sopar de colles, amb presència dels Carnestoltes d'anys anteriors i representants de la comitiva de poblacions veïnes. A la nit, hi va haver ball al Palau d'Esports. A la tarda, també hi va haver rua i animació pels carrers de Roses, Palamós, Camprodon i Santa Coloma de Farners.

Costa Brava sud

Més al sud, han unit esforços per fer la segona edició del carnaval de la Costa Brava sud. Ahir hi va haver desfilada de carrosses i comparses a Lloret de Mar, amb centenars de figurants, que avui a la tarda (a les 17 h) s'exhibiran a Blanes. A Blanes, per cert, ahir va arribar el rei Carnestoltes. El dia 23, Tossa tancarà el cicle festiu. Després que divendres arribés l'esmentat Carnestoltes a Lloret, ahir l'avinguda de la Riera va ser l'etapa final de la gran rua lloretenca.

A la ciutat de Girona, hi va haver actes al matí al barri de Montilivi, amb concurs de disfresses, ball i xocolatada, i a la tarda, a Sant Pau, Montjuïc i Sant Narcís, mentre que a Olot hi va haver carnestoltes infantil.

LA XIFRA

65
colles
van desfilar ahir per Platja d'Aro en el carnaval de carrosses i comparses. N'hi va haver onze fora de concurs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.