Societat

solidaritat

Vuit de cada deu famílies que atén Creu Roja no poden cobrir les despeses escolars

L'any passat, l'entitat va donar resposta a les necessitats de 4.183 infants gironins, un 27% més que el 2011

Van donar ajuts per llibres i vestuari

Cada cop són més les famílies que han de destinar els pocs recursos econòmics de què disposen a cobrir, majoritàriament, el cost d'habitatge i que es queden sense diners per cobrir les despeses relatives a l'escola dels seus fills. Entre aquestes despeses, hi ha el servei de menjador –hi ha famílies que fins i tot s'abstenen de demanar beca perquè no poden fer-se càrrec de la resta–, la compra de llibres i material escolar i la renovació del vestuari i el calçat esportiu. El coordinador provincial de Creu Roja a Girona, Jordi Martori, adverteix que aquesta és una realitat emergent, a què s'ha de prestar una atenció especial perquè està en joc el futur dels que dintre d'uns anys seran els nostres joves. L'any passat, l'entitat va destinar 21.774 euros a la prestació d'ajudes per a l'adquisició de llibres i vestuari a 308 infants d'entre 6 i 9 anys. A través dels centres de mediació social –on es fa reforç escolar –, es van atendre 59 nens d'entre 6 i 14 anys. I, segons va explicar Martori, en aquests centres s'ha començat a introduir l'esmorzar i/o el berenar després de detectar que la mainada que hi anava estaven mancats d'aquests àpats. També es va garantir l'accés al servei de menjador escolar a 52 infants. Martori va fer notar que, contràriament al que es creu popularment, el 60% de les famílies que es van beneficiar d'aquests ajuts van ser de nacionalitat espanyola, mentre que un 40% eren d'altres nacionalitats. Creu Roja va destinar a aquest programa 15.295 euros.

Aquesta entitat va repartir a més 3.789 lots socials destinats a nadons, en què s'inclouen productes d'higiene, alimentaris i també bolquers. Aquests lots han representat un import de 67.260 euros. I, a través de la tradicional campanya de joguines per Reis, es van recollir 12.571 joguines que es van repartir entre 3.764 nens.

LA XIFRA

308
nens
de 207 famílies gironines van rebre una ajuda per comprar llibres i roba per anar a l'escola.

LA FRASE

Creix el nombre famílies que destinen els ingressos a pagar l'habitatge i no en tenen per a res més
Jordi Martori
coordinador de creu roja a girona
60
per cent
dels usuaris de Creu Roja que van beneficiar-se dels ajuts de menjador eren autòctons.

Tot un curs sense llibres

Mihaela Crhistea, una usuària de Creu Roja de Santa Coloma de Farners, té tres fills en edat escolar i, a causa dels problemes econòmics en què es troba i d'altres que van sorgir de caire administratiu, els seus nens van estar tot el curs passat sense llibres de text. Mare monoparental de 32 anys, la Mihaela està a l'atur des de fa dos anys i també ha esgotat el PIRMI. Per fer front el nou curs, aquesta veïna de Santa Coloma va decidir “empassar-se l'orgull” i recórrer a Creu Roja per demanar ajuda. No ha demanat la beca de menjador perquè no podria assumir-ne la meitat. Necessita trobar feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.