Societat

tribunals

El TSJC obliga a mantenir un cas d'educació en castellà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a dictar una sentència perquè el Departament d'Ensenyament respecti la petició individual d'una família perquè el seu fill sigui escolaritzat en castellà.

Aquest cas és especial. La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa dóna la raó a la mare d'un menor amb disminució psíquica, i amb dificultats en l'ús de la llengua, que sol·licita a la Generalitat que mantingui l'ensenyament especial i en castellà del seu fill fins que finalitzi l'educació obligatòria. Davant el silenci de l'administració, la dona va recórrer al TSJC i, mentre es tramitava, Ensenyament li va respondre que l'hi perllongava fins al curs 2010-2011. En la resolució, del desembre passat, el tribunal exposa que “no és inadequat” que les mesures que s'apliquen a un alumne amb necessitats educatives especials tinguin una duració temporal davant la seva evolució. En aquest cas afegeix que el trastorn de l'alumne és de llarg recorregut i “no resulta proporcionat que la mare hagi de demanar anualment la petició d'atenció individualitzada”. Per això, el TSJC dicta que l'ensenyament en castellà del menor es mantingui “mentre persisteixin les seves necessitats educatives especials”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.