Societat

Desarticulats dos grups que prostituïen noies romaneses al macro prostíbul de La Jonquera

Les noies havien de ‘fitxar' amb l'empremta dactilar abans de cada servei

Patien continues pallisses i violacions i estaven sotmeses a jornades laborals de fins a 14 hores diàries

La policia espanyola ha desarticulat aquest dimecres dos grups d'explotadors sexuals que obligaven a noies romaneses a prostituir-se en el macro-prosítbul de La Jonquera, segons han informat en un comunicat el ministeri de l'Interior. Les noies, que eren captades a Romania quan encara eren menors d'edat amb la falsa promesa que treballarien com a cuidadores de nens i ancians i traslladades a Catalunya un cop havien fet els 18 anys, eren sotmeses a continues amenaces, pallisses i violacions i tenien un règim de semi-esclavitud amb jornades laborals de fins a 14 hores diàries. A més, les obligaven a ‘fitxar' amb l'empremta dactilar a l'inici de cada servei.

La policia ha detingut 19 persones, entre les quals hi ha els caps de les dues organitzacions. Fins ara, s'han identificat un total de 215 víctimes directes del prostíbul de la Jonquera que podien arribar a facturar 60.000 euros diaris.

També s'han registrat cinc domicilis i la seu del club de contactes, on s'han intervingut 101.290 euros, un rifle amb silenciador, un revòlver, munició, una katana, dos defenses elèctriques, 15 navalles, un fuet, dos bastons, una ‘porra', 9 vehicles, gairebé 2.000 resguards d'enviament de diners a l'estranger, diversos equips informàtics, quinze telèfons mòbils i joies.

Al voltant d'aquesta activitat delictiva, s'ha descobert a més un entramat de “societats tapadora”, utilitzades per blanquejar part dels beneficis obtinguts, concretament mercantils amb un capital social superior a 11,5 milions d'euros, nombrosos immobles amb un valor cadastral superior a dos milions, diversos vehicles d'alta gamma i un vaixell de 19 metres d'eslora.

Les investigacions van començar fa gairebé un any arran de la denúncia de diverses víctimes de l'organització a Romania, que apuntaven a un ciutadà romanès que captava dones menors a la zona de Braila (Romania) per després traslladar-les a Espanya i obligar-les a exercir la prostitució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.