Societat

tribunals

Els forenses donen la raó a la dona que va perdre un ull

Afirmen que la lesió de què va ser víctima és “compatible” amb l'impacte d'una pilota de goma

Els Mossos ho neguen

“Les lesions oculars produïdes per les bales de goma que es descriuen en la literatura mèdica científica es corresponen amb les lesions que presenta la senyora Quintana i són compatibles amb el relat de la víctima.”

És la quarta i última conclusió que recull l'informe medicoforense que ahir va rebre el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, Francisco González Maíllo, que va encarregar aquesta pericial per esbrinar què va impactar a l'ull esquerre d'aquesta veïna a l'altura del passeig de Gràcia amb Casp, quan acabada la manifestació de la vaga general del 14-N marxava cap a casa en una zona sense aldarulls. L'informe, per tant, contradiu les tres versions diferents donades pel llavors conseller d'Interior, Felip Puig, i el director de la policia, Manel Prat, que van assegurar que en aquella zona s'havia tirat una salva però cap projectil deformable –llançat en altres zones el 14-N– ni bales de goma. Puig va arribar a afirmar que Quintana hauria rebut l'impacte d'un objecte llançat per un manifestant.

En l'informe, realitzat per una metge forense i un especialista en oftalmologia, s'assegura: “La gravetat i magnitud de les lesions descrites implica l'existència d'un objecte altament contundent, llançat a gran velocitat, que per les seves característiques físiques s'ha adaptat totalment a la forma de l'òrbita, i ha creat un fenomen de cop i contracop que ha produït un brutal impacte que ha originat l'esclat de l'ull i les fractures descrites.”

Aclarit l'origen, cal trobar-ne l'autor. De les tres furgonetes de la Brimo situades a la confluència de la Gran Via amb passeig de Gràcia, és la Dragó 40 la que va fer una acció abans d'aparcar-hi. Per això, el jutge ha citat a declarar quatre dels seus agents com a testimonis perquè expliquin què va fer l'escopeter de la unitat.

LA XIFRA

4
mossos
de la unitat Dragó 40 declararan dilluns com a testimonis al jutjat per esbrinar què va fer l' escopeter.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.