Societat

col·lectius

La indignació multicolor torna a prendre els carrers

Milers de persones es manifesten a Barcelona contra les retallades i per denunciar la corrupció i la violència policial

Èxit de la protesta unitària que reuneix funcionaris i empleats d'empreses en crisi

Les retallades i la corrupció eren dos dels argumentes que ahir van tornar a fer sortir milers de persones al carrer, però n'hi havia molts altres i, en el cas de Barcelona, es van resumir amb el lema Fem-los fora. Juntes podem! Els diversos col·lectius que s'han mobilitzat els últims mesos van voler fer ahir una demostració de força i unitat, que va dur a una barreja de les samarretes verdes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH); grogues, contra les retallades a l'educació; taronges, de defensa dels serveis socials, i blanques, les bates dels treballadors del sector de la salut.

Reunits arran de la crida de Marea Ciutadana i organitzats en columnes procedents de diversos barris, com en les protestes dels indignats, la concentració es va fer a la plaça de Catalunya i la manifestació va anar fins a la plaça Sant Jaume, on es va llegir el manifest moltes vegades, perquè el pogués escoltar tothom. Quan la capçalera de la protesta va arribar a Sant Jaume, encara sortia gent de la plaça de Catalunya.

A més de les retallades, també l'atur, la precarització laboral, la repressió policial i les crítiques als polítics van ser motius de la majoria de les pancartes i els crits dels manifestants. “Tindrem una primavera moguda si continuen les retallades i els casos de corrupció”, va augurar en Manel, una de les víctimes del tancament d'empreses, que anava acompanyat d'amics i familiars. Va aclarir que no té feina, però que no es pensa quedar aturat.

La columna antirepresiva, liderada per Stop Bales de Goma, es va concentrar al davant de la conselleria d'Interior i va tenir un record per a Ester Quintana i els altres ciutadans que han resultat ferits per accions policials en manifestacions.

A totes les capitals

A Girona, més de 200 persones es van manifestar “contra la dictadura dels mercats econòmics i les entitats bancàries”. Els assistents van tallar la circulació d'alguns carrers, van llançar sobres davant la seu del PP i van penjar xoriços en entitats bancàries al seu pas. “Fa 32 anys vam tenir un intent de cop d'Estat i ara sembla que són els mercats econòmics els que volen imposar una nova dictadura”, va denunciar Pau Gàlvez, de la Xarxa pels Drets Socials.

A Tarragona, el punt de concentració va ser l'hospital Joan XXIII, i, a Lleida, l'hospital Arnau de Vilanova.

Avui és un dia molt important, perquè ens hem unit per dir prou. Ens hem de fer sentir
Montse
mestra interina. 31 anys
Estem fins als nassos dels pocavergonyes que ens manen. Tal com va dir l'Ada Colau, són uns criminals
Manel
desocupat. 58 anys
Reivindiquem uns drets socials que ens va costar molt de guanyar i que ara estem perdent
Montse
educadora social. 55 anys
Estic aquí perquè s'acabi la violència policial. En tres anys, vuit persones han perdut un ull
Gabo
enginyer informàtic. 40 anys
Els governs no tenen en compte el poble. Hem de dir prou a la corrupció i a les privatitzacions
Carmen i Pablo
traductors. 30 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.