Societat

Benet XVI diu en el seu últim Àngelus que es retira a pregar d'una manera més adequada a la seva edat i forces

Uns 200.000 fidels, pelegrins i turistes han abarrotat la plaça de Sant Pere per acomiadar-se del pontífex

Ratzinger aclareix que retirar-se a meditar i pregar “no significa abandonar l'Església”

El papa Benet XVI ha explicat aquest diumenge que el Senyor l'ha cridat a dedicar encara més a la pregària i a la meditació, i que ho farà “d'una manera més adequada a la seva edat i forces”, una vegada que es faci efectiva la seva renúncia al pontificat aquest dijous. El Pontífex ha resat el seu últim Àngelus en una abarrotada plaça de Sant Pere, on s'han congregat uns 200.000 fidels, pelegrins i turistes, que s'han volgut acomiadar així del pontífex alemany i que fins i tot han ocupat la via de la Conciliazione i altres carrers adjacents a la plaça.

El Papa, emocionat, ha estat interromput diverses vegades amb aplaudiments de la multitud durant la seva al·locució als fidels. Benet XVI, que en dos mesos complirà 86 anys, va abundar en la seva retirada “a la muntanya” però va voler aclarir que això “no significa abandonar l'Església”. “És més, si Déu em demana això és perquè jo pugui continuar servint amb les mateixes condicions i el mateix amor amb què ho he fet fins ara, però d'una manera més adequada a la meva edat i a les meves forces”, ha afirmat.

La pluja que aquests dies cau a Roma ha donat una treva i ha sortit el sol, un detall sobre el qual ha fet broma el Papa, abocat a la finestra de l'apartament del Palau Apostòlic.

Benet XVI ha triat per aquest segon diumenge de Quaresma el passatge de l'Evangeli sobre la Transfiguració del Senyor de l'evangelista Lluc, en què relata com Jesús es transfigurà mentre resava en una mena de retir espiritual a la muntanya Tabor al costat de Pere, Jaume i Joan. En meditar sobre aquest passatge de l'Evangeli “podem extreure un ensenyament molt important”, ha indicat Ratzinger. En primer lloc, la primacia de l'oració, sense la qual tot el compromís de l'apostolat i de la caritat es redueix a activisme, ha sostingut.

En Quaresma “aprenem a donar el seu degut temps a la pregària, tant personal com comunitària, que dóna alè a la nostra vida espiritual”, ha afirmat el bisbe de Roma. “L'oració no és aïllar-se del món i de les seves contradiccions, com a la muntanya Tabor hagués volgut fer Pere, ja que la pregària recondueix al camí, a l'acció”, ha afirmat.

“La vida cristiana consisteix en un continu pujar a la muntanya per trobar-se amb Déu, per després baixar portant l'amor i la força per tal de servir als nostres germans i germanes amb el mateix amor de Déu “, ha afegit.

Després ha saludat els pelegrins en set llengües i s'ha retirat a les seves estances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.