Societat

educació

Més places escolars tot i el descens d'alumnes de P3

El curs vinent hi haurà més estudiants a primària i secundària, i augmentarà el nombre de mòduls prefabricats

Rigau ajorna el tancament d'alguna escola afectada per la davallada demogràfica

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va comparèixer ahir per anunciar un increment de 6.200 places escolars a primària i secundària, tot i la davallada d'alumnes a P3, el primer curs d'educació infantil –que perd més de 3.000 places–, per la qual cosa el govern ha decidit tancar progressivament set escoles públiques.

La Generalitat oferirà, entre els centres públics i concertats, un total d'1.066.228 places, la major part d'aquestes d'educació primària (498.575, 8.000 més que el curs anterior) i d'ESO (314.080, 1.200 més que el curs 2012/2013). En canvi, el nombre de places d'educació infantil (3 a 6 anys) experimenta una notable davallada de 3.000 alumnes a causa, segons va explicar Rigau, de la caiguda del nombre de naixements, que va començar el 2008, any en què van néixer 89.024 nens. El descens de la natalitat s'ha disparat des d'aleshores fins a arribar als 80.861 naixements del 2011.

La consellera va advertir que l'augment del nombre de places a primària i secundària obligarà el govern a instal·lar encara més alumnes en mòduls prefabricats, fins a més d'un miler, segons calcula el Departament d'Ensenyament. Tot i el descens de 3.390 alumnes de P3, Rigau va matisar el seu anunci anterior sobre el tancament progressiu de set centres públics i va assegurar que el departament ha “modulat” la seva decisió ajornant, per exemple, el tancament progressiu de l'escola El Castell de Tona.

El nombre de places escolars definitiu no se sabrà fins que no s'hagi acabat el procés de preinscripció, que començarà dilluns, però es preveu que caldran més mestres.

LA XIFRA

6.200
alumnes
més hi haurà el curs vinent a educació infantil, primària i ESO. A P3, en canvi, hi haurà 3.390 places menys.

Els centres que han de tancar es mobilitzen

Les set escoles afectades pel tancament progressiu anunciat pel Departament d'Ensenyament han engegat diversos actes de mobilització, com ara concentracions a les seves localitats, recollides de firmes i campanyes a les xarxes socials. Totes set coincidiran aquest matí en una manifestació a la plaça de Sant Jaume convocada per algunes de les AMPA dels centres afectats i amb el suport dels principals sindicats de l'ensenyament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.