Societat

Alerta pel risc de crescuda dels rius Ter i Fluvià

Protecció Civil demana extremar les precaucions per hi pot haver desbordaments en alguns punts, també en l'Onyar

Es recomana no accedir a les platges i espigons pel mal estat de la mar, que ha provocat onades de quatre metres al litoral gironí

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha demanat aquest dimecres extremar les precaucions entorn als rius Ter i Fluvià davant la crescuda dels seus cabals i ha advertit que en les pròximes hores, quan s'esperen encara més ruixats a les comarques gironines, pot haver-hi algun punt amb “cert risc de desbordament”. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha explicat que l'augment del cabal afecta principalment en trams dels rius Ter i Fluvià, tot i que també alguns punts de l'Onyar. “Demanem al ciutadà molta precaució en totes les activitats a l'entorn dels rius”, ha insistit Delgado, que ha avisat que caldrà seguir l'evolució dels rius al seu pas per zones urbanes i industrials.

Delgado també ha alertat que en punts del litoral tarragoní també s'han produït creixement en els cabals de les rieres i es pot produir alguna inundació, però en menor mesura que a les comarques de Girona.

Així mateix, Delgado ha recordat el mal estat de la mar com a conseqüència del temporal de les darreres hores, especialment al litoral de l'Alt i el Baix Empordà, amb onades que superen els 4 metres. Al litoral barceloní, les onades seran d'uns 2,5 metres. Per aquest motiu, Protecció Civil Municipal de l'Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que evitin accedir a les platges i extremin la precaució durant tot el dia. A més, s'ha prohibit accedir als espigons de la platja i d'entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada avui per tot el litoral de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.