Societat

El papa Francesc: “Voldria una església pobra i per als pobres”

El pontífex explica algunes interioritats del conclave i per què va elegir el nom de sant Francesc d'Assís

Jorge Mario Bergoglio rep aquest dissabte en audiència els periodistes que han seguit la seva elecció

El papa Francesc ha declarat aquest diumenge que li agradaria “una Església pobra i per als pobres” a l'explicar perquè va triar el nom de sant Francesc d'Assís. Un dia després de trobar-se amb els cardenals, el pontífex ha rebut en audiència els periodistes que han seguit la seva elecció, i en una sala Pau sisè plena d'informadors i religiosos, ha agraït la feina de tots.

Durant la trobada, Francesc ha explicat algunes interioritats del conclave com que l'arquebisbe emèrit de Sau Paulo, el cardenal Claudio Hummes, va ser qui “quan els vots van arribar als dos terços i els cardenals van aplaudir, em va abraçar, em va besar i em va dir: ‘no t'oblidis dels pobres'”. Va ser aleshores quan, segons ha relatat el pontífex, va pensar en San Francesc d'Assís i no va dubtar en triar el nom d'aquest sant de la pobresa, de la pau i de la defensa de la creació.

Entre riures, Jorge Mario Bergoglio ha detallat també que alguns dels cardenals li van demanar que escollís el nom d'Adrià, en honor d'Adrià VI, conegut com el “reformista”, o fins i tot li van proposar el nom de Climent XV per “venjar-se” de Climent XIV que va suprimir l'orde dels jesuïtes.

Abans d'explicar l'elecció del seu nom, Francesc ha agraït a tota la premsa el seu treball i ha volgut posar de manifest la dificultat d'informar sobre els actes de l'església ja “que no són una categoria mundana i per això no són fàcils de comunicar a un públic vast i heterogeni”. En aquest sentit, ha afegit que la comunicació ha d'estar basada en la recerca de “la veritat, la bondat i la bellesa” igual que fa l'església.

El pontífex, després de saludar una delegació de periodistes, ha impartit la benedicció als presents i ho ha fet en espanyol. “Molts de vostès no pertanyen a l'església catòlica i altres no són creients però respectant la consciència de cadascú us dono la meva benedicció sabent que cadascú de vosaltres és fill de Déu. ¡Que Déu us beneeixi!”, ha dit.

El papa resarà aquest diumenge el seu primer àngelus com a pontífex i dimarts oficiarà la missa d'inici del seu pontificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.