Societat

transport

La Generalitat, a punt per assumir les rodalies

El conseller de Territori, Santi Vila, va assegurar ahir que el govern ja està en condicions de presentar una proposta per aconseguir la gestió del servei de rodalies a Catalunya, que ara assumeix Renfe, i va instar el govern espanyol a avançar l'alliberament d'aquest àmbit. Vila també va assegurar que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està “magníficament ben posicionada” per assumir aquest repte.

La Generalitat ja va plantejar fa temps la possibilitat de gestionar el servei de transport de passatgers de rodalies i substituir Renfe, encara que mai havia deixat tan clar com ahir que només està esperant que s'obri el procediment legal per presentar la seva proposta. El conseller de Territori va tornar a recordar “la vocació” de la Generalitat per gestionar el servei de rodalies i va insinuar que també ho poden fer amb fórmules de gestió mixtes, incloent-hi la participació de capital privat. També va presentar els resultats econòmics de FGC del 2012, que va qualificar de “notablement positius”. Dels resultats en destaquen “l'eficiència de la gestió” i la bona valoració dels seus usuaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.