Societat

Els treballadors dels hospitals catalans es tanquen aquest dimarts en contra de les retallades

La Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris impulsa la iniciativa, que ja ha entregat 73.000 signatures contra les retallades

Tallers, xerrades, debats i assembles serviran per analitzar la situació de la sanitat pública

Els treballadors de diversos hospitals públics catalans faran aquest dimarts una tancada per protestar en contra de les retallades. Aquesta iniciativa està impulsada per la Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris, que el passat dimecres va entregar al Parlament 73.000 signatures per posar de manifest el descontentament dels usuaris i professionals amb les reduccions pressupostàries que els afecten.

En la jornada d'aquest dimarts s'han sumat a la protesta l'Hospital Vall d'Hebron i Sant Pau de Barcelona, Bellvitge de L'Hospitalet, Germans Trias i Pujol de Badalona i Moisès Broggi de Sant Joan Despí. Tallers, xerrades, debats i assembles serviran per analitzar la situació de la sanitat pública.

Als centres de Bellvitge, Can Ruti, Moisès Broggi i Vall d'Hebron la tancada s'iniciarà a les 8 del matí i durarà fins a la mitjanit. En molts casos es farà primer una concentració per deixar palès el seu malestar i en el cas de Bellvitge s'hi sumaran els companys de l'Hospital General de l'Hospitalet i del Sociosanitari de la mateixa ciutat, tots ells del Consorci Sanitari Integral.

A l'Hospital de Sant Pau en canvi, on ja hi ha una tancada des de fa mesos, els treballadors faran “una vetlla per la mort de la sanitat pública” al vestíbul del centre des de les 17 hores de dimarts a les 8 hores de dimecres. El mateix dimecres, els treballadors de la sanitat pública s'uniran a la concentració convocada pels treballadors públics a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

D'aquesta manera, la plataforma pretén posar de manifest el descontentament dels usuaris i professionals de la sanitat pública amb la reducció del pressupost en sanitat i en contra de que es tornin a produir retallades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.