Societat

Uns 200 estudiants i docents UPC tallen Via Laietana contra els acomiadaments

El consell de govern de la universitat preveu acomiadar 90 treballadors interins i 132 professors associats

El pressupost de la UPC redueix en un 6,48% el capítol dedicat a finançar el personal, un 48% la inversió en equipaments i un 9,7% el funcionament

Uns 200 estudiants i docents de la UPC han tallat aquest matí la Via Laietana de Barcelona, en els dos sentits, en protesta pels acomiadaments previstos de 90 treballadors interins i 132 professors associats, aprovats pel consell de govern d'aquesta universitat. El consell social de la Universitat Politècnica de Catalunya es reuneix aquest dimarts a la seu del Consell Interuniversitari de Catalunya, ubicat a Via Laietana, per debatre i, probablement, ratificar els acords aprovats en el consell de govern de divendres passat, dia 15.

El consell de govern va aprovar el pressupost de 2013, que puja a 278,4 milions d'euros, un 10,4% inferior al de 2012, xifres que comportaran l'acomiadament d'unes 90 persones membres del personal d'administració i serveis amb contracte d'interins i de 132 professors associats. La UPC, segons aquest pressupost, reduirà en un 6,48% el capítol dedicat a finançar el personal, un 48% la inversió en obres i equipaments i un 9,7% el funcionament de la universitat.

En la mateixa sessió, es va aprovar un acord entre la UPC i el govern català pel que la universitat podrà canalitzar el dèficit de 2012, que és de 10,9 milions d'euros, fora del pressupost d'aquest any 2013, sense que s'hagi d'absorbir. El dèficit s'hauria d'absorbir en el pressupost d'aquest any, segons la llei d'Acompanyament de Pressupost de la Generalitat i el Reial Decret llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l'àmbit educatiu.

Aquesta situació es condiciona a la posada en marxa d'un pla d'equilibri i sostenibilitat financera a la UPC, que preveu disminuir l'activitat de les unitats que no siguin imprescindibles, reorganitzant, disminuint o fusionant estructures, per estalviar.

El Pla també obliga a disminuir la plantilla de personal docent i investigació i d'administració i serveis, i preveu modificar la relació de llocs de treball.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.