Societat

sanitat

Treballadors d'hospitals públics tornen a la càrrega contra les retallades

Els vestíbuls dels centres sanitaris es van convertir en l'aparador del malestar del sector

Avui es farà costat a una protesta general de la funció pública

El repic de timbal que de fa temps anuncia una nova onada de retallades ha posat en guàrdia els treballadors de la salut pública, que ahir es van mobilitzar als principals hospitals. A l'àrea de Barcelona, els vestíbuls de Sant Pau, Vall d'Hebron, Can Ruti, Bellvitge o Moisès Broggi es van convertir en el punt central de la protesta. A l'hospital Vall d'Hebron, per exemple, els treballadors es van trobar al vestíbul a les vuit del matí per fer-hi una assemblea que avui es tornarà a repetir. A la tarda, treballadors d'aquest centre i d'altres estan cridats a concentrar-se a la plaça de Sant Jaume, on està previst fer una protesta de tot el sector de la funció pública.

La jornada d'ahir va ser convocada per la Coordinadora Local de Centres Sanitaris, que la setmana passada va entregar 73.000 signatures al Parlament en suport d'un manifest en què se subratlla el descontentament per les retallades.

El portaveu de la junta de personal de CATAC-CTS, Alfons Serellanos, va assegurar, en declaracions a l'agència ACN, que el personal sanitari està “molt desmotivat”. El delegat sindical va assegurar que les protestes no es fan només pels drets laborals dels treballadors, sinó també en defensa del model de sanitat pública.

La protesta d'ahir també va ser secundada pel sindicat d'infermeria SATSE. “El col·lectiu està a primera línia perquè és un dels que més està patint la precarització”, va dir una portaveu.

LA FRASE

El personal sanitari està molt castigat i l'atenció que es dóna als ciutadans cada dia és pitjor
Alfons Serellanos
portaveu de la junta de personal de catac

LA XIFRA

73.000
signatures
es van entregar la setmana passada al Parlament en defensa del model de sanitat pública.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.