Societat

societat

Reclamació de 775.729 euros pel TAV a Girona

És el perjudici econòmic que han suposat les obres a un negoci de la plaça d'Europa, segons els propietaris

El Gimnàs Girona, situat a la plaça d'Europa de la ciutat, va entrar abans-d'ahir al registre municipal una reclamació patrimonial contra el consistori per valor de 775.728,84 euros. Aquest és l'import que la propietat reclama en concepte de danys i perjudicis ocasionats al negoci per les obres del TAV en aquest sector de la ciutat.

L'impacte de les obres

En la reclamació, l'empresari, Valentín Parra, explica amb tot detall d'on surt aquest import. Són, bàsicament, despeses financeres de crèdits hipotecaris que no ha pogut atendre i que s'ha vist obligat a renegociar per l'impacte que les obres han tingut en el negoci. L'impacte adduït per Parra és el descens del nombre de socis a causa de “la dificultat d'accés i localització del gimnàs com a conseqüència de les barreres col·locades per aïllar les obres”. En la reclamació es considera que l'Ajuntament ha mostrat “falta de diligència [...] en no haver adoptat les mesures mínimes” per garantir la dotació d'un fons per indemnitzar les activitats econòmiques afectades pels treballs, que ja fa més de quatre anys que duren.

A part del fons, en la reclamació es considera que el conveni regulador del projecte ferroviari hauria d'haver inclòs el pla d'obres, amb les dates d'inici i finalització i la previsió d'endarreriments; les afectacions a veïns i comerços, i la creació d'un ens format per administracions, promotors i veïns per fer el control i el seguiment de les obres.

No és la primera reclamació patrimonial que Gimnàs Girona ha fet per aquesta qüestió. El maig de l'any passat va trametre un escrit semblant a l'empresa responsable de les obres, Adif.

En l'escrit s'al·legava que les obres han convertit el gimnàs en un lloc “pràcticament inaccessible” per als socis. Destacava, a més, el caràcter de centre de salut que té el gimnàs, i el contraposava als efectes que han tingut les obres: “Desplegament de maquinària i treballadors, pols, sorolls i vibracions durant moltes hores del dia.”

La falta d'una resposta d'Adif a la reclamació és el que ha portat els empresaris a fer un pas més, i dirigir ara la reclamació al consistori.

LA DATA

09.05.12
van fer la primera
reclamació. En aquell cas, a Adif, pel mateix import. Els propietaris diuen que no els han respost.

LA XIFRA

4
anys i mig
fa que van començar les afectacions a l'entorn de la plaça d'Europa per la construcció del TAV.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.